23948sdkhjf

Flügger-direktør: Nærmere en fremtidssikring end en spareøvelse

Flüggers effektiviseringsprogram handler om langt mere end effektivisering, fortæller administrerende direktør

Tirsdag meddelte Flügger, at 44 ansatte i Sverige står over for at miste jobbet. Det skyldes, at koncernen samler den skandinaviske malingproduktion i Kolding og i den forbindelse nedlægger produktionen i svenske Bollebygd som led i et effektiviseringsprogram, der blev skudt i gang sidste efterår.

Ifølge adm. direktør Jimmi Mortensen er der flere fordele ved at samle produktionen i det østjyske.

– Vi har en generel overkapacitet på anlægget i Kolding, og det er et godt sted at arbejde ud fra set i forhold til vores forskellige markeder. Endelig har vi ønsket at styrke tilknytningen til Danmark, hvorfra Flügger har sine rødder, fortæller Flügger-direktøren til Wood Supply.

I Sverige skruer Flügger i stedet op for produktionen af spartel med etableringen af et nyt spartelanlæg i Bollebygd.

130 mio. skydes i Kolding

Den generelle overkapacitet betyder dog ikke, at malingproduktionen kan flyttes uden videre. I alt har koncernen sat 200 mio. kroner af til manøvren, og de 130 mio. er øremærket en modernisering af produktionsfaciliteterne i Kolding.

–  Moderniseringen er inddelt i tre faser, hvor vi først ser på hele emballagedelen, dernæst går vi i gang med rørføringen, hvor der skal sikres en endnu højere hygiejnestandard, og til sidst får vi installeret ekstra tanke og opdateret vores doserings- og afvejningssystemer, fortæller Jimmi Mortensen, der forventer, at ombygningen er endeligt færdig i løbet af 2021.

Direktøren afviser, at de 44 stillinger, der nedlægges i Sverige, kommer til at genopstå på den anden side af sundet.

– I Kolding har vi så høj kapacitet, at den svenske produktion relativt let kan absorberes, så vi kommer forventeligt ikke til at ansætte mere end en fem til otte mand ekstra, fortæller han.

Fremtiden er 100 procent vandbaseret

Effektiviseringsprogrammet hos Flügger blev skudt i gang i efteråret, og Jimmi Mortensen forventer, at koncernen når i mål med programmet over de næste to år. Udover en sammenlægning af produktionen byder planerne på en række taktiske tiltag som konsolidering af det skandinaviske butiksnet, ligesom en gennemgang af lager- og logistikforhold skal hjælpe til at sikre Flügger en mere lønsom forretning. Ifølge direktøren er øget lønsomhed imidlertid kun en del af gevinsten. 

– Det skal ikke kun ses som en effektiviseringsøvelse, det handler i mindst lige så høj grad om at fremtidssikre vores virksomhed, siger Jimmi Mortensen og uddyber:

– Vi kan allerede se, hvordan myndighedernes regulatoriske krav bliver strengere, og der er yderligere stramninger på vej. I fremtiden vil der blive stillet endnu højere krav til områder som bæredygtighed, og vi er ved at omstille os til en produktion, der er 100 procent vandbaseret, og fortsat har fokus på Eco- og svanemærkning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.424