23948sdkhjf

Møbelvirksomhed producerer i Kina

Den danske møbelvirksomhed Actona Company har besluttet sig for at producerer i Kina. Actona Sofa Corportion Ltd. bliver navnet på den nye sofafarbik som virksomheden etablerer sammen med et par samarbejdspartnere i det sydlige Kina.
Den danske møbelvirksomhed Actona Company A/S, der har base i Tvis ved Holstebro, etablerer produktion i Kina.

Fabrikken i Kina bliver på 10.000 kvadratmeter, og forventes at komme til at beskæftige 200 medarbejdere. Kapaciteten på den kinesiske virksomhed bliver 1.000 sofaer om måneden, fremgår det af ErhvervsBladet.

Bag fabrikken står to sydkinesiske fabrikanter og Actona Company A/S, der etablerer fabrikken i Kina som et joint venture.

- Vi ændrer ikke strategi. Joint venture-projektet med Actona Company i producentens rolle er et isoleret tilfælde, såvel geografisk som produktmæssigt. Vi ønsker at fastholde grundlaget for vores succes. Vi vil ikke bindes af yderligere kapacitets-omkostninger i produktionsfaciliteter. Vi ønsker den fulde frihed til at få vore møbler produceret, hvor det optimale forhold mellem pris, kvalitet og distributionsforhold byder sig. Vi har i dag et meget godt samarbejde med andre sofaproducenter i andre områder af Kina, og vi ønsker at vokse kraftigt med de bedste af disse leverandører, siger adm. direktør Orla Dahl Jepsen til ErhvervsBladet.

Actona Company har været inde i en god vækstperiode. I 2003/04 lød omsætningen på omkring en halv milliard kroner, hvilket er en stigning på knap 130 millioner kroner fra 2002/03.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094