23948sdkhjf

Autentisk gammelt med skæve linjer: Listefabrik har fået agentur på trægulve fra belgiske Arbony

Københavns Listefabrik har fået agenturet på det eksklusive, belgiske gulvmærke Arbony, det skriver træliste-virksomheden i en pressemeddelelse. 

Den sjællandske virksomhed har i forvejen verdensrekord i udvalg af trælister, der tæller over 1.200 varenumre. De kan nu tilføje endnu et varenummer, og det er ikke et hvilket som helst trægulv. 

Gulvene er fremstillet af udvalgt fransk eg med et særligt højt indhold af garvesyre. Arbony har udviklet en metode, der ælder træet på en skånsom måde, så træet får gammelt udseende med en fremskyndet patina. 

Garvesyren bliver aktiveret
- Metoden bygger dels på Arbonys mangeårige viden om ældning af træ og dels på en speciel teknik, hvor garvesyren i træet bliver aktiveret og sætter en sammentrækkende effekt i gang, der visuelt virker som en ældning. Resultatet er, at træet får et helt autentisk gammelt udseende med svindrevner, små huller, skæve linjer og smukke patinerede farver, lyder det i pressemeddelelsen. 

Metoden kan udelukkende bruges på fransk egetræ, fordi det har et særligt højt indhold af garvesyre. Af samme grund anvendes netop fransk eg til lagring af ædel fransk årgangsvin. 

Arbony er en belgisk gulvproducent, der har indrettet hele produktionen på dette koncept og denne type gulve. Sortimentet omfatter massive plankegulve og lamelparketgulve, og de tilbydes i bredder mellem 12 og 30 centimeter og i en lang række forskellige farvenuancer. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144