23948sdkhjf

Cowboybukser bliver til stor puf: Unge på Fyn vil have upcyclede møbler

Om det er trenden med at være unik eller hensynet til klimaet, der spiller ind, vides ikke. Men når man spørger de unge i Middelfart om, hvilken type møbler, de vil have, vil de have fat genbrugsmøbler, der ikke ligner dem, de andre har. Det skriver fyens.dk.

En spørgeskema-undersøgelse lavet på Middelfart Gymnasium viser, at flertallet gerne vil købe upcyclede møbler - genbrugsmøbler, der har fået en ændring eller opgradering.

En af de virksomheder, der har specialiseret sig i netop dette, er Superwerk. De er en socialøkonomisk virksomhed, der siden 1995 blandt andet har haft kontanthjælpsmodtagere i aktivering og har hjulpet helt unge med at afklare, hvad deres karrierevalg skal falde på.

De re-designer, restaurerer og sælger genbrugstøj, møbler og kostumer i en fabriksbygning i Odense eksempelvis modtager de mange cowboybukser, som de forvandler til store puder eller puffer.

- Sammen med Superwerks professionelle designere og faglærte håndværkere, udvikler og producerer deltagerne tøj, kostumer, møbler og rum af høj kvalitet. Virksomheden er miljøvenlig og arbejder med genbrug i fem værksteder: butik og tøjsortering, træværksted, malerværksted, møbelpolstring, værksted for tekstil, beklædning og kostumer, skriver Superwerk på deres hjemmeside. 

Det er Miriam Diemer og Benjamin Skjødt - elever på Middelfart Gymnasium - der har lavet undersøgelsen, og, ifølge dem, viser den, at der er stor interesse for at få et koncept som Superwerk i Middelfart. 

Superwerk kommer gerne til Middelfart, hvis de bliver indbudt, men kommunen er forbeholden. 

- Vi har et samarbejde med byens virksomheder om praktik i løntilskud. Og her kommer de unge også videre. Vi vil have dem ud i virksomheder med jobmuligheder, siger Jeanette Johansen, der er teamleder i job og uddannelse under Job- og Vækstcentret i Middelfart Kommune til fyens.dk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251