23948sdkhjf

Cados nye, miljømærkede legepladser: - Vi vil påvirke miljøet mindst muligt

Svanemærket er en rettesnor til forbrugere og institutioner, der vil have produkter, der er produceret med størst mulig omtanke for miljø og mennesker. Der er i Danmark lanceret både bordplader, laminat og træbeskyttelse, som har Svanemærket. 

Nu lancerer Cado Danmarks første svanemærkede redskaber til lege- og sportspladser, så både skoler, børnehaver, boligforeninger og kommuner kan få miljømærkede udendørsarealer. 

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse. 

- Mange forældre tænker over, at de ikke vil have legetøj med giftige stoffer i, og det samme gør vi på vores legepladser. Det er vigtigt for os at påvirke miljøet mindst muligt og sikre de sundeste produkter for børnene, siger Carsten Jørgensen, som er direktør i Cado.

En forladt legeplads kan få nyt liv
Nogle legepladser får lov at stå ubenyttet hen, når sammensætningen af børn ændrer sig. Samtidig skaber moden trends for, hvordan legepladsen skal se ud og der skabes nye behov. 

Den udfordring har virksomheden forsøgt at løse ved at skabe en kollektion af legepladsredskaber, der kan udskiftes ved at blive klikket på plads, fordi modulerne passer sammen på tværs. Det er derfor ikke hele legepladsen - eller hele det udendørs fitnessområde - der skal kasseres. 

Click and Play, som er en af de kollektioner, der er blevet certificeret med Svanemærket, gør det muligt at ændre en legeplads med få midler. Det har flere positive følgevirkninger, lyder det fra Cado. 

- De brugte legeredskaber, som ikke længere er relevante på én legeplads, bliver genanvendt på en anden. Det er langt billigere, fordi det ikke er nødvendigt at bygge en helt ny legeplads. Vores kunder får på den måde både flere valgmuligheder, og samtidig bidrager de til en cirkulær økonomi, når de vælger Click and Play-legeløsningen, siger Carsten Jørgensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078