23948sdkhjf

Produktudvikling sætter dagsordenen i Odder

Men en målsætning om at forny cirka 10 pct. af produktudvalget om året, er produktudvikling en naturlig del af hverdagen hos Aksel Kjersgaard i Odder.

Virksomheden har eksisteret siden 1952 og er del af Naver Collection, hvis møbler sælges i hele verden. Produktionen omfatter kommoder, skænke, tv-møbler og sofaborde m.m. i ask, eg, elm og valnød. Håndværkets plads og detaljens betydning er ikke til at tage fejl af, fx bliver alle møbler pudset efter i hånd.

Senest har de lanceret et nyt skrivebord, designet af Hans Sandgren Jacobsen. Et bord, som var blandt de nominerede til Bo Bedres Dansk Design Award 2019 i kategorien Årets møbel. Hos det østjyske firma forventer man sig meget af det nye skrivebord. 

Og produktionen kan få betydning for valg af værktøj og maskiner hos møbelproducenten. Det skriver Junget i en pressemeddelelse.

Et sofabord med en ellipseformet kant har fx vist sig, at stille særlige krav til det profileringsværktøj, som anvendes i CNC maskinen. I starten lavede man udfræsningen med et 2-skærs profilværktøj, som hurtigt blev sløvt, så kanten flossede.

I samarbejde med Junget fandt man i stedet frem til en ny løsning med et 3 skærs profilværktøj. Løsningen har nu kørt i lidt over et år, og værktøjet har vist sig at have et langt bedre indgreb i træet, så kanten holder den ønskede ellipseform og ikke længere flosser. Da sofabordene, som nævnt efter pudses i hånden, har indkøbet ifølge værkfører Jesper Dahl også medført en tidsbesparelse på efterbehandlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08