23948sdkhjf

Nordjyske møbelhuse trodser krisen

Nordjyderne vil gerne købe møbler, lyder meldingen fra Erling Christensen Møbler og Max Jessen. Begge møbelforretninger er i gang med større tilbygninger.
Hos flere møbelhandlere lægger lavkonjunkturen fortsat en dæmper på omsætningen. Men hos Erling Christensen Møbler og Max Jessen, der er to af Nordjyllands største møbelforretninger, er der umiddelbart ingen krisestemning at spore:

- Den almindelige dansker bruger penge, så den afmatning, som branchen oplever mange steder, gælder ikke i Terndrup, siger direktør Lau Jessen fra Max Jessen i Terndrup til Nordjyske.

Her er man i færd med at udvide butikken med 1.000 m² for at få plads til flere møbler i udstillingen, og Max Jessen er ikke den eneste der udvider. I Hørmested ved Sindal opfører Erling Christensen Møbler således en tilbygning på 1.400 m², og selvom butikken ikke sælger ret meget til nybyggeri og renoveringsprojekter for tiden, er indehaver Erling Christensen godt tilfreds med udviklingen:

- Når det gælder den almindelige møbelhandel, så går det bedre, end det nogensinde har gjort. Vi kan bestemt ikke registrere, at folk ikke vil have tegnebogen op af baglommen, siger han til Nordjyske.

Regionale forskelle
Hos brancheforeningen Danske Møbelhandlere glæder direktør Luisa Gorgone sig over den positive udvikling i det nordjyske, men så godt går det ikke alle steder, understreger hun:

- Det går fint i Sønderjylland, og vi har også indtryk af, at Nordjylland er kommet hurtigere gennem krisen, end det er tilfældet i København og resten af Sjælland, hvor vi har set en del lukninger af forretninger. Den seneste tid har mange af forhandlerne haft det rigtigt svært, og udsalget har ikke hjulpet meget. Mange steder ligger salget på indeks 90, altså noget under normalen, fortæller Luisa Gorgone til Nordjyske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093