23948sdkhjf

Horn Bordplader rykker på bæredygtighed: - Herrefedt, at vi er de første 

Bordpladeproducenten lancerer som de første en svanemærket laminatbordplade. Horn Bordplader har allerede indkasseret to nye kunder på grund af deres svanemærkede fokus, der sidste år begyndte med massivtræsbordplader.

I Danmark og resten af Norden er der efterspørgsel på flere bæredygtige produkter, hvor alle dele af produktionen har en så lav miljøbelastning som muligt - noget Svanemærket blandt andre er garant for. 

Nu har den midtjyske producent af blandt andet træ- og laminatbordplader, Horn Bordplader, efter flere års hårdt arbejde fået fremstillet og godkendt den første svanemærkede laminatbordplade.

- Jeg er sindssygt glad for - og stolt af - at vi er de første. Det er herrefedt. Men vi synes jo det er vores pligt. Vi har den profil i bestyrelsen og i ejerskabet, at vi er forpligtede til at udvikle virksomheden til at sætte så lavt et global footprint som overhovedet muligt, siger administrerende direktør for Horn Bordplader, Jakob Bressendorf til Wood Supply og tilføjer:

- Vi er ikke hellige, vi har tonsvis af ting, vi kan forbedre. Og det gør vi også. Men det er en balancegang i forhold til at drive virksomhed og stadig være bæredygtig. Vi gør ikke alt, men vi gør noget. 

- Ikke et filantropisk foretagende
Jakob Bressendorf lægger vægt på, at de er drevet af deres egen lyst, men at der i lige så høj grad er tale om at opfylde kunderne og slutbrugernes ønske om at gå den vej.

- Vi skal selvfølgelig tjene penge. Vi er ikke et filantropisk foretagende, siger han.

Svanemærkningen har blandt andet krævet meget strengere kontrol af både egen produktion og af leverandørerne, da det er alle dele af produktionen, der skal kunne svanemærkes.

Det har betydet et farvel til nogle leverandører, der ikke var interesserede i at skulle leve op til de strengere krav. 

Laminat er eftertragtet
Men det har også givet to store, nye kunder, lyder det fra den adm. direktør. Kunder som selv har henvendt sig til bordplade-virksomheden efter de har hørt om den svanemærkede massivtræbordplade fra 2018. 

Slutbrugerne efterspørger også det bæredygtige og ifølge den adm. direktør sidder der en hel gruppe, der gerne vil købe grønt, men har ikke muligheden for det.

På fabrikken i Aulum kører maskinen, der producerer laminat, i døgndrift. Laminat er slidstærkt, holder længe og lavet i en bæredygtig produktion er det også godt for miljøet. Derfor var laminat et oplagt valg til et svanemærket produkt.

Det er mere omkostningstungt at producere bæredygtigt, men det er ifølge Jakob Bressendorf kun i begyndelsen. 

- Vi har eksempelvis sat styresystemer op på alt i produktionen for at se, om vi kunne bruge strøm mere hensigtsmæssigt. Det kostede penge, men vi sparede 600.000. Det vil sige, at det kunne betale sig efter 14 dage. Masser af miljøtiltag er nobrainers, siger den adm. direktør slutteligt til Wood Supply.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078