23948sdkhjf

Verdens første nedbrydelige bøje-sugerør er lavet af træ

Sugerør af plastik er blevet et stigende fokusområde i kampen om at nedsætte verdens plastikforbrug. Hver gang du får fingrene i en brikjuice eller kakaomælk, vil der sidde et lille sugerør klistret fast på siden. Nu vil det sugerør fra udgangen af året muligvis være lavet af træ i stedet for plastik. Det skriver trae.dk.

Verdens første træbaserede sugerør, som er biologisk nedbrydeligt, er nu en realitet. Virksomhederne bag har netop fået patent på opfindelsen og satser på, at sugerøret allerede kan være til salg i slutningen af 2019.

U-Bend Straw er navnet på sugerøret, som er udviklet af den svenske emballageproducent BillerudKorsnäs og britiske The Paper Straw Co., som vil producere sugerøret i England og USA.

Det nedbrydelige sugerør er lavet af papir fra bæredygtigt skovbrug og kan bøjes 180 grader ligesom et almindeligt, bøjeligt plastiksugerør.

- U-Bend Straw er det første papir-sugerør, der er 180 grader bøjeligt, og det kan bruges til eksisterende drikke-kartoner. Hvert år bliver der produceret mange milliarder bøjelige sugerør, så der burde – mildt sagt – være potentiale for vores forretning og vores bidrag til en verden med mere bæredygtig emballage, siger Emma Hellqvist fra BillerudKorsnäs i en pressemeddelse.

Virksomhederne bag sugerøret er med patenten nu klar til at indlede industrielle forsøg, så sugerøret kan komme på siden af blandt andet juice- og kakao-kartoner.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078