23948sdkhjf

Historisk poppelallé fældet på grund af nedfaldne grene

Den historiske Poppelallé ved Dyreskuepladsen i Aabenraa er i gang med at få en tiltrængt make-over. I august sidste år faldt en stor gren uden forvarsel ned på Dronning Margrethesvej, fordi de gamle poppeltræer har udstået deres værnepligt. Det skriver jv.dk.

Der er blevet savet lidt grene hist og her for at holde styr på situationen, men den er ikke længere holdbar, poppeltræer bliver nemlig ikke særligt gamle.

Der er derfor afsat 4,1 mio. kr. fra Aabenraa Kommune til at genetablere Poppelalléen, der indgår i en kanon over landets fornemste havearkitektur. Den er tegnet af landskabsarkitekterne J.P. Junggren Have og Th. Sørensen for 70 år siden.

- Træerne kan være til skade for forbipasserende
Mandag gik kommunen i gang med fældningen af alle poppeltræer på alléen for senere at plante nye.

- Den mest forsvarlige løsning er at fælde poppeltræerne, da den lange levealder har gjort, at træerne på sigt kan være til skade for forbipasserende. (…) Når jorden i området har sat sig et stykke tid vil nye poppeltræer blive plantet i plantesæsonen. På den måde sikres et historisk område i Aabenraa, som også fortsat vil være et kendetegn for byen, lyder det fra Aabenraa Kommune på deres hjemmeside.

Alléen består af to rækker af parallelle poppeltræer på digerne på begge sider af Mølleåen i Aabenraa. Digerne skal rettes op, før alléen kan blive genskabt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125