23948sdkhjf

Akademikerne kommer til Sydthy

Akademikerne er ved at få fodfæste i Sydthy. Flere års målrettet indsats begynder at give pote, idet mange af regionens virksomheder udviser en større parathed til at tage imod akademikerne.
Erhvervschefen i Sydthy Erhvervsforening kan nu begynde at se effekten af flere års indsats på området om at få flere akademikere til regionen.

Indsatsen er blandet sket i samarbejde med Magisterforeningen, og blev startet op i 2001, hvor Sydthy Erhvervsforening et par gange om året har arrangeret virksomhedsbesøg i området for jobsøgende akademikere i samarbejde med de lokale virksomheder og Magisterforeningen.

- Nu har vi efterhånden gennemført den slags arrangementer adskillige gange, og hver gang resulterer det i mindst et par ansættelser – nogle gange flere. Hvor virksomhedslederne for få år siden mødte de højtuddannede med lidt skepsis, der et stykke ad vejen var gensidig, lyder der helt andre toner i dag. Virksomhederne har en helt anden parathed til at møde de højtuddannede, som omvendt møder meget bedre forberedt op. Det er faktisk utroligt let at gennemføre disse arrangementer, fordi virksomhederne er blevet så interesserede i dem siger erhvervschef Torben Alstrup-Nielsen, Sydthy Erhvervskontor, til ErhvervsBladet.

Ifølge Erhvervschefen er initiativet et af de redskaber, der skal bringe mere viden ind i de lokale virksomheder. Dermed bliver indsatsen en lille del af arbejdet om at løfte regionen.

Regionens fremgang synliggøres ved at flere af områdets store virksomheder er gået i gang med markante udvidelser.
Blandt disse finder man bl.a. madrasfabrikken HUMA, Carl Thøgersen A/S – vinduesfabrikken IdealCombi, Bach Composite Industry, der er en stor underleverandør til vindmølleindustrien og den metalindustrielle virksomhed KK-Metal, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094