23948sdkhjf

Tysklands ledighed forventes at stige

I går fremlagde Tysklands erhvervs- og arbejdsminister, Wolfgang Clement, sin økonomiske prognose for 2005. Den viser, at landets ledighed forventes at tage en himmelflugt i år, mens den økonomiske vækst forventes af blive på et par procent.
Tysklands erhvervs- og arbejdsminister Wolfgang Clement fremlagde i går sin 93 siders lange rapport om den økonomiske prognose for 2005.

Udover at eksport og infrastruktur spiller en stor rolle i rapporten, måtte Clement medgive, at ledigheden i år »vil være højere end alt, hvad vi hidtil har kendt«, skriver Berlingske Tidende.

Tysklands erhvervs- og arbejdsminister vil ikke afvise, at arbejdsløsheden kommer op på fem millioner mennesker, hvilket skal sammenlignes med knapt 4,5 millioner i øjeblikket.

Som et forsigtigt skøn taler han om en stigning i antallet af ledige i foråret på 150.000. Wolfgang Clement forventer dog en nedgang senere på året på omkring 200.000 og en stigning i arbejdsstyrken på 300.000, skriver Berlingske Tidende.

Den økonomiske vækst for 2005 vurderes til at blive mellem halvanden og to procent. Sidste år lå den på omkring 1,7 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125