23948sdkhjf

Møbelkæde vender millionunderskud til overskud

Møbelkæden Hjemme Hos, med 33 år på bagen, har relanceret sig selv og vendt et millionunderskud til overskud.

De har ryddet så meget op, at de kalder sig Danmarks nyeste møbelkæde.  

- Vi aflivede den gamle. Det er ikke noget tilbage af den gamle kæde, siger adm. direktør i Hjemme Hos, Lene Witt Johansen til Wood Supply.

Der er blevet brugt mange midler på relanceringen, som gjorde, at de sidste år landede på en underskud på godt 2 mio. kr. Noget som adm. direktør kalder ”planlagt underskud”.

Regnskabsåret for Hjemme Hos slutter i september, og deres halvårsregnskab viser ifølge Lene Witt Johansen, at de højst sandsynligt kan lande på et overskud på omkring en halv million. De har haft en to-cifret vækstrate, som hun ikke yderligere ønsker at præcisere. 

- Det er en fantastisk udvikling kæden har været i gang med og det har vist sig som den helt rigtige strategi. Det kan godt lade sig gøre at drive en frivillig kæde i Danmark – i modsætning til en kapitalkæde, siger den adm. direktør.

Møbelkæden har arbejdet på at få helt ny profil og ændret i deres markedsføring, så man ikke længere vil se tv-reklamer, for krudtet bliver brugt på den enkelte butik.

Det betyder blandt andet, at de ikke har en national webshop men kun de webshops, som medlemsbutikkerne selv har.

Og den har butikkerne mulighed for at tilpasse, som de vil – eksempelvis ved at sælge mærker, der ikke er med på kædeplan og de kan lave outletsalg, hvis de har ting, de vil af med.  

- Det har vi gjort, fordi støtter op om butikken 100 pct. Salget skal gå til den lokale butik. Normalt når man kigger på kæder, så ligger butikkerne under kæden. Her bliver butikken profileret og vi som kæde er under dem. Det tror vi på bevarer og understøtter det engagement og ildhu, som vi mærker, der er, siger Lene Witt Johansen.

Direktøren mener, at de nu har fundet den rette vej og vil fortsætte strategien uden ændringer. 

- Vi forventer at tendensen fortsætter, men vi vil gerne have flere butikker med, slutter hun.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078