23948sdkhjf

Tre på stribe: SMV'erne vokser igen på omsætning og overskud

Der bores, bukkes og fræses på højtryk i de danske små- og mellemstore virksomheder. I hverfald hvis man skal tro en analyse, der har set på regnskaber og omsætningstal for alle landets SMV'ere. 

Analysen viser, at virksomhederne i gennemsnit hævede de deres omsætning med 3,2 procent i 2018.

Det er tredje gang i træk, at væksten stiger – om end stigningen er lidt mindre end i 2017, hvor den landede på 5,6 procent. Stigningen for 2018 er dog helt på linje med, hvad de store selskaber præsterer.

Det viser en analyse, det såkaldte SMV Barometer, som revisionsselskabet BDO står bag.

- Det er glædeligt, at virksomhederne fortsætter med at udvikle sig flot og konsolidere sig yderligere. Med en soliditetsgrad der ved slutningen af 2018 lå på 40,1 procent mod 39,3 procent i 2017 kan vi med årets SMV Barometer konkludere, at de mindre og mellemstore virksomheder er bedre rustet til at modstå en konjunkturnedgang, end de har været længe, lyder det fra Stig Holst Hartwig, administrerende direktør i BDO.

Aalborg løber af med sejren
Hvert år sammenligner analysen nøgletallene for provinsen, og i år er det Aalborg, der tager guldet hjem. De mindre og mellemstore virksomheder i Aalborg kommune løftede deres omsætning med i gennemsnit 6,1 procent i 2018 og deres overskud med 7,6 procent sammenlignet med 2017.

Sølvmedaljerne går til Aarhus, hvor SMV'erne øgede deres omsætning med 4,2 procent og deres overskud med 2,3 procent sammenlignet med 2017.

SMV'erne i Odense kommune, der sidste år kunne fremvise den største fremgang i omsætningen, men til gengæld den laveste vækst i overskuddene, ligger i år nederst på begge målepunkter.

De lykkedes nemlig kun med at hæve deres omsætning med i gennemsnit 1,0 procent, mens de på bundlinjen måtte konstatere en decideret nedgang på i gennemsnit 2,8 procent.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078