23948sdkhjf

WindowMaster har droppet plast og peanuts

Har man brug for metervis af plastikemballering, når ens produkter aldrig skal stå udendørs på en byggeplads?

Nej, fandt virksomheden WindowMaster ud af, og det blev startskuddet til en større granskning af virksomhedens plastforbrug.

WindowMaster udvikler blandt andet vinduesåbnere, låsemekanismer og beslag til vinduer.

Her nogle få år efter har virksomheden barberet 69 procent af deres forbrug af plast, primært hentet i emballering. Desuden har virksomheden droppet de såkaldte flamingo-peanuts, som før i tiden blev lagt om skrøbelige produkter.

Vi kan gøre meget anderledes
For virksomheden var udfasningen et ønske om at tjekke ind i klimakampen.

Byggebranchen, som WindowMaster leverer løsninger til, var - og er - i stigende grad kommet i søgelyset som klimasynder. F.eks. har den grønne tænketank Concito konkluderet, at produktion af byggematerialer udgør 10-15 procent af den samlede udledning af drivhusgasser.

Det skriver WindowMaster i en pressemeddelelse.  

- Vi ønsker bestemt ikke at være en del af de foruroligende statistikker, og derfor har vi lanceret en række initiativer, der kan mindste vores miljøfodspor. Vores succes med at reducere vores plasticforbrug har gjort os beviste om, at der er mange ting, man kan gøre anderledes og bedre, hvis vi blot investerer vores tid og kræfter i nye initiativer, siger administrerende direktør for WindowMaster, Erik Boyter.

WindowMaster påbegyndte projektet med at reducere plastic i 2016. 

Ud over udfasningen af pakkeprodukter har virksomheden fundet nye måder at pakke på, så flere enheder kan være i samme pakke. Dermed er både transportudledninger og det fysiske pakkemateriale blevet nedbragt.

  • WindowMaster var indtil 2015 ejet af koncernen VKR, men blev købt og har siden været ejet af Erik Boyter.
  • Virksomheden har hovedsæde i Vedbæk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078