23948sdkhjf

'Out-sider' er in uden for Danmark

Dansk design hitter både i Danmark og udenfor. Men et sted, vi ikke følger med udlandets efterspørgsel, er udemøbeldesign. 

Møbelfirmaet Out-sider udvikler møbler til byrummet og udendørs brug og har stor succes i udlandet. Adm. direktør for Out-sider, Ib Mogensen, hiver fat i den danske mentalitet som forklaring på tendensen.

- Noget af det bedste ved at være på ferie i særligt Sydeuropa, er den stemning og summen af liv, der er, når vi sætter os på en plads og hygger os. I det offentlige Danmark er det meget sådan, at vil vi skabe et rum, hvor folk kan sidde, så køber vi nogle bænke. Hvorfor ikke udvikle møblerne, så de inviterer til sundhed og samvær og giver os et sted, hvor vi kan møde hinanden på kryds og tværs i den virkelige verden? Siger adm. direktør Ib Mogensen i en pressemeddelse.

Havard, London Zoo og OL i Rio
Kun 30 procent af virksomhedens salg er fra Danmark, resten går til i alt 20 lande. Out-sider har prominente kunder og har blandt andet leveret aktivitetszone og siddeskulptur til Harvard University, bænke til London Zoo og lysende aktivitetsbænke til OL i Rio.

Udenrigsministeriet udnævnte da også for år tilbage virksomheden til ‘Born Global’.

Vi tænker internationalt fra starten i alt fra produkter til markedsføring og branding. Selvom det er sværere at handle uden for Danmark, fordi vi skal være til stede på mange messer, og man skal igennem agenter, forhandlere, distributører, (…) så giver det mening for os, lyder det fra den adm. direktør i pressemeddelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097