23948sdkhjf

Engesvang-firma på arbejde i Skjern

I Skjern står ABC Pavilloner med en totalentreprise, som stiller anderledes og større krav: En tilbygning til specialskolen Skjernåskolen. 

Ringkøbing-Skjern Kommune står bag byggeriet og skolen, som har til formål at formidle specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand til elever med nedsat funktionsniveau, autisme, ADHD eller andre former for indlæringsvanskeligheder.

- Eleverne på Skjernåskolen har andre behov i deres dagligdag, og det skal byggeriet af den nye tilbygning til skolen understøtte. Eksempelvis skal klasserne være mindre, da der kun er seks elever i hver klasse med cirka tre undervisere. Derimod skal der i forlængelse af alle klasselokaler være aflastningsrum på knap ti kvadratmeter, så eleverne har mulighed for at afskærme sig fra resten af klassen og arbejde uden forstyrrelser omkring sig, fortæller arkitekt på projektet, Johnny Andersen fra Tegnestuen Fjordlyst i en pressemeddelelse. 

Derudover bliver den nye tilbygning indrettet og bygget med mange døre, så eleverne let kan trække sig efter behov.

- Generelt var det en forudsætning for afgivelse af tilbud til projektet, at byggevirksomhederne dels kunne levere en løsning, som matcher de meget specifikke og tekniske krav og dels kunne levere en løsning inden for en meget kort tidsfrist, så skolen kan stå klar allerede efter sommerferien. I den forbindelse vandt ABC Pavilloner licitationen efter tildelingskriteriet laveste pris, forklarer Johnny Andersen. 

Bygget til at blive genbrugt
Tilbygningen til Skjernåskolen bliver opført som en midlertidig løsning på 380 kvm, indtil behovet i forbindelse med skolen er klarlagt yderligere. Ringkjøbing-Skjern Kommune lejer de specialdesignede moduler, som efter en treårig periode efterfølgende transporteres tilbage til ABC Pavilloner i Engesvang. 

- Selvom vi specialbygger de ni moduler, så de matcher til skolens og elevernes konkrete behov, så binder projektet ikke længere end de tre år. Når lejeperioden udløber, henter vi modulerne hjem igen, hvor vi genbruger byggematerialerne til andre projekter, fortæller bygningskonstruktør hos ABC Pavilloner Simon Lahn Christensen.

Kommunen har desuden mulighed for at forlænge lejeaftalen, hvis behovet ændrer sig.

Tilbygningen til skolen bliver opført med fem klasselokaler med aflastningsrum til hvert samt fælles faciliteter som eksempelvis køkken og toiletter. 

Skjernåskolen består af specialbørnehaven, som modtager børn fra nul år indtil skolestart, og en undervisningsdel fra 0. klasse til og med 10. klasse. ABC Pavilloner skal aflevere projektet senest i uge 28.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078