23948sdkhjf

For 200 mio. Ikea-møbler

Ordren fra Ikea på svimlende 200 mio. kr. er i fuld gang med at blive produceret på den Kjellerup-baserede møbelfabrik Tvilum. Det skriver Midtjyllands Avis. 

Udviklings- og nøglekundedirektør Mogens Trads fortæller, at de siden mandag i sidste uge kun har produceret til Ikea-ordren, og der skal være produceret til 120 containere i uge 25.

Møbelgiganten Ikea havde i første omgang bestilt garderobeskabe for 120 mio., men den ordre blev senere hævet til lige knap 200 mio., fordi Ikea mente efterspørgslen var større end først antaget.

Mogens Trads stod i spidsen for forhandlingerne med Ikea, der tog fart efter Tvilum rekonstruerede sig selv og skiftede ejere i februar sidste år på grund af en konkurs. Men nu er der altså fuld fart på produktionen og fra nu og frem til efteråret skal Tvilum levere 500 fyldte containere.

- Ikea stiller ekstremt skrappe krav til kvalitet og leverance, og det er ret kompliceret at få de rette systemer op at køre. Og der har da også været bump på vejen. Det har så til gengæld givet masser af læring, og så er Ikea-ordren med til at løfte vores kvalitet. I det hele taget er Ikea-ordren en stor blåstempling af os i forhold til hele branchen og alle andre kunder, siger Mogens Trads til Midtjyllands Avis.

Ikea var på kontrolbesøg mandag og tirsdag i denne uge, hvor der både blev kigget på selve produktet, emballering, pakning og logistik. Ifølge udviklingsdirektøren har medarbejderne leveret en ”ekstraordinær indsats”.

En Ikea-ordre indebærer lav indtjening pr. produceret enhed med en meget stor mængde, men den sikrer produktionen mod for store udsving.

Tvilum vil med tiden gå over til at producere Ikea-skabene i faste intervaller og gå i gang med almindelige genbestillingsordrer, der kan bestilles med få dages varsel.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125