23948sdkhjf

Kæmpe Kay Bojesen Abe er tilbage på Trapholt efter tyveri

Træaben fra Kay Bojesens eget værksted er værdisat til 100.000 kr.

Den 30 kilo tunge Kay Bojesen Abe i træ, som i december sidste år blev stjålet fra kunstmuseet Trapholt er tilbage hvor den hører til. 

Det skriver Trapholt på sin hjemmeside. 

Sydøstjyllands Politi overtragte tirsdag den gode nyhed til Karen Grøn, museumsdirektør på Trapholt, at Kay Bojesen aben, som blev stjålet i vinter, er blevet fundet. 

-Det er en utrolig lettelse af aben er skaffet tilbage. Den stammer fra Kay Bojesens eget værksted og er derfor helt unik og uerstattelig, siger museumsdirektør Karen Grøn. 

Fundet er resultatet af grundig efterforskning af politiet og aben er nu tilbage på museet.   

- Sagen viser, at det er vanskeligt at gemme og afhænde stjålne genstande fra et kunstmuseum. Vi har stor ros til politiet, som vi har samarbejdet tæt med under hele forløbet, lyder det fra Karen Grøn.

24-årig sigtet 
Kay Bojesen aben blev stjålet under et indbrud på museet natten til den 10. december 2018. 

Nærmere om, hvordan kæmpeben er kommet tilbage til Trapholt, fremgår ikke af meddelelsen. 

Tilbage i januar i år blev en 24-årig mand sigtet for tyveriet af Kay Bojesen Aben, som er 100.000 kr. værd. Manden erkendte ved retsmødet sig skyldig efter at have talt med sin forsvarer. 

Den store Kay Bojesen-abe var ikke det eneste værdifulde, der forsvandt fra museet ved december-røveriet. Den 24-årige stod også sigtet for tyveri af en PH-lampe af typen Artichoke til en værdi af 54.995 kroner samt en Kay Bojesen-gyngehest til 4000 kroner.

På Trapholt frem til juni 
Den 30 kg tunge abe vil komme tilbage i udstillingen igen i dag, den 15. maj 2019.

Den er en del af den store Kay Bojesen udstilling Humøret i dansk design, som løber en lille måned endnu inden den tages af plakaten den 10. juni. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078