23948sdkhjf

Montana sikrer sig vigtigt miljømærke til kerneprodukter

Alle underleverandørers delkomponenter er blevet set efter i sømmene på vej mod den nye certificering

Montana har nu opnået den anerkendte certificering, EU-Blomsten, af en række kerneprodukter Montana System og Montana System CO16, samt produktlinjen Montana Free.

Det oplyser møbelproducenten i en pressemeddelelse.

Hermed er virksomheden blandt de første danske møbelproducenter, som opnår EU-Blomsten, det officielle miljømærke i EU. Hele møblets livscyklus fra råvarer til produktion, brug, bortskaffelse og recirkulering er med i vurderingen, når certificeringens krav til produkter bliver fastsat. 

Produkter som udgør 80 pct. af omsætningen
Certificeringen gælder i første omgang Montanas kerneprodukt Montana System, der både dækker privatmarkedet og kontraktmarkedet, samt linjen Montana Free, som tilsammen står for knap 80 pct, af virksomhedens omsætning.

Montana kørte det første miljøprojekt med Miljøstyrelsen i 1992 og har haft fokus på det grønne arbejde, både i produktion og produktudvikling. Så det nye miljømærke betegner møbelproducenten selv som en vigtig milepæl.

- Det var været vigtigt for os at opnå denne certificering, og noget som vi har arbejdet hen imod længe. At vi opnår den som en af de første møbelproducenter i Danmark - og faktisk også i Europa, glæder mig meget, da jeg ser bæredygtighed som en vigtig del af vores ansvar som producent i Danmark, fortæller administrerende direktør hos Montana, Joakim Lassen, i pressemeddelelsen.

Én underleverandør kunne ikke klare kravene
Vejen hen mod certificeringen har betydet en grundig gennemgang af alle underleverandørers delkomponenter.

Langt de fleste delkomponenter viste sig allerede at opfylde EU-Blomstens krav, mens et par stykker var i en udskiftnings-proces. Kun en enkelt lak-overflade fra en underleverandør kunne ikke opfylde kravene, og den er nu skiftet ud. 

Udover den seneste certificering med miljømærket EU-Blomsten, er Montana også certificeret med ISO 14001 (miljø) samt OHSAS 18001 (arbejdsmiljø/sikkerhed). Derudover er de indehaver af det danske indeklimamærke, og der anvendes udelukkende PEFC- certificeret træ i produktionen, som foregår i Danmark på Fyn, hvor Montanas hovedsæde har til huse. Montana har brugt vandbaserede lakfarver siden 2007, der hverken lugter eller indeholder opløsningsmidler. 

Fakta: EU-blomsten

Målet med EU-Blomsten er at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion og forbrug. Derfor ser EUBlomsten på hele produktets rejse og de miljøproblemer, der opstår undervejs - til gavn for mennesker, miljø og for jordens ressourcer.

EU-Blomsten sikrer blandt andet:

  • en høj andel af træ fra certificeret skovbrug
  • skrappe krav til miljøskadelige stoffer
  • skrappe krav til sundhedsskadelige stoffer
  • reduceret udledning af den allergifremkaldende stof formaldehyd fra træplader
  • en produktgaranti på 5 år (Montana har dog valgt at bibeholde deres garanti på 10 år)

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078