23948sdkhjf

Støjdom kan lukke Hvalsø Savværk

Hvalsø Savværk er blevet lukningstruet. Det er en højesteretsdom fra oktober sidste år, der kan betyde, at det 70 år gamle savværk måske skal lukke.
Hidtidige støjkrav fra Miljøstyrelsen er underkendt af Højesteret. Dette kan betyde, at det gamle savværk i Hvalsø måske skal lukke.

Dommen betyder, at de retningslinjer virksomheden hidtil har fulgt, og som er udstukket af Miljøstyrelsen nu er underkendt. Hvor savværket tidligere har holdt sig efter retningslinjerne på et støjniveau på maksimalt 55 decibel (dB), så er det nu 45 dB, skriver ErhvervsBladet i dag.

- Det kan ikke lade sig gøre at få driften af virksomheden ned på et lavere støjniveau. Hvis det bliver pålagt os at bringe støjen derned, så lukker vi virksomheden. Og det vil jeg være meget ked af ikke mindst på vegne af mine 25 medarbejdere, siger Martin Nyrop-Larsen, Hvalsø Savværk til ErhvervsBladet.

Dommen som Højesteret har afsagt fastslår, at der ikke må støjes mere end 45 decibel (dB) i boligområder. Men kravet i dommen stilles sædvanligvis til nyetablerede virksomheder, der placeres tæt på boligområder. I dette tlifælde forholder det sig anderledes, idet Hvalsø Savværk har ligget på sin nuværende adresse i 70 år og siden hen er der kommet boliger og virksomheder i området.

Derfor har dommen overrasket eksperterne.

Dommen fra Højesteret er ikke en dom over støjen fra savværket. Det er en dom, der hjemviser Miljøstyrelsens anvisninger til savværket. Men det er virksomheden, der risikerer at blive offer i sagen, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094