23948sdkhjf

Møbelklassikere sender Carl Hansen & Søn langt over den halve milliard

Omsætningen er den største i den fynske familievirksomheds 111-årige historie

Væksteventyret fortsætter for Carl Hansen & Søn. 

For niende i streg voksede den fynske familievirksomhed til nye højder. Den globale efterspørgsel efter møbelproducentens danske designklassikere resulterende i en omsætning på 628 mio. kr. - den største i virksomhedens 111-årige historie. Det viser 2018-talene fra Carl Hansen & Søn Holding A/S. 

Den internationale efterspørgsel efter virksomhedens danske designklassikere har aldrig været større, særligt udviklingen på de europæiske og nordamerikanske markeder i 2018. USA og Canada voksede med 45,5 pct. mens væksten i Europa – Danmark undtaget - lå på 32 pct. 

Hjemmemarkedet, Danmark, opnåede vækst på 12,2 pct., ligesom der i England, Spanien, Portugal, Østrig og Finland var tocifrede væksttal i 2018.

- Særligt væksten i Europa og USA var skelsættende, og det betyder, at vi snart eksporterer tre fjerdedele af vores solgte varer. De fyldte ordrebøger og den massive efterspørgsel over hele kloden bekræfter os i, at den internationale interesse for vores danske møbelklassikere og håndværk i verdensklasse kun er stigende, siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør hos Carl Hansen & Søn, i en pressemeddelelse. 

- Med vores nuværende tempo tror jeg på, at vi når vores langsigtede mål om en milliardomsætning i 2022, tilføjer han. 

Hedebølge åd af overskuddet
Trods den stigende efterspørgsel kunne overskuddet på 10,5 mio. kr. ikke matche 2017. Udover, at de talrige investeringer og håndteringen af engangsomkostninger smittede af på bundlinjen, lagde den massive europæiske hedebølge i sommeren 2018 sig samtidig som en varm dyne over hele branchen. 

- Selvom det ramte andre hårdere end os, smittede det naturligvis også af på vores bundlinje. Det er klart, når man har en fuldt bemandet fabrik, der producerer til lager på grund af, at kunderne er på stranden, siger Knud Erik Hansen og fortsætter: 

- Helt ærligt kan jeg da godt forstå, at kunderne i højere grad ville nyde sommersolen end at købe møbler. Heldigvis vendte kunderne hurtigt tilbage, da sommeren gik på hæld, hvilket resulterede i, at vi nåede omsætningsbudgettet for 2018. 

Høje toplinjen slår bedre igennem på bundlinjen
Carl Hansen & Søn forventer fortsat vækst på alle markeder i de kommende år. Konkret er forventningen en årlig vækst på 15 procent og en omsætning på DKK 1 mia. i 2022. 

- Jeg har store forventninger til 2019, både i Danmark og på vores udenlandske markeder. I øjeblikket afventer vi, hvad Brexit kan få af konsekvenser for vores eksport til England, men vi har som altid blik for at løse de udfordringer, der måtte opstå, siger Knud Erik Hansen og forsætter: 

- Som følge af de ansvarlige investeringer og håndteringen af engangsomkostninger, som vi har prioriteret i 2018, forventer jeg derfor også, at 2019 bliver et år, hvor toplinjen slår bedre igennem på bundlinjen.

Carl Hansen & Søn Holding A/S
mio. kr. 2018 2017
Omsætning 628,2 497,4
Resultat før skat 10,5 30,1
Årets investeringer 48,4 178,9
Eenkapital 102,4 99,7
Gns. antal ansatte 1661 713
Regnskabsåret blev afsluttet 31.12.2018.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14