23948sdkhjf

Teknikaliteter bag stor stigning i antallet af konkurser

I april i år måtte 971 virksomheder dreje nøglen om og gå konkurs. Samme måned sidste år skete det for 448 virksomheder, og det giver en stigning i antallet af konkurser på 116,7 procent fra 2018 til 2019.

Det bringer det samlede antal konkurser for 2019 op på 3400 mod 1849 i samme periode sidste år.

Det viser tal fra data- og analysevirksomheden Experian, som Dansk Erhverv har set på. 

Men ifølge Dansk Erhverv bunder en del af stigningen i teknikaliteter og ikke, at flere er blevet dårligere til at drive forretning.

- Så mange konkurser har vi aldrig før oplevet i årets første fire måneder. Den kraftige stigning skyldes dog teknik vedr. lovgivning om registrering af reelle ejere. Erhvervsstyrelsen oversendte i november sidste år ca. 7.500 selskaber til skifteretterne med henblik på tvangsopløsning, fordi selskaberne ikke fulgte lovgivningen om at have registreret deres reelle ejere. Skifteretterne har nu udråbt konkursdekreter for mange af virksomhederne – det er en stor del af forklaringen på de mange konkurser i 2019, siger Katrine Ellersgaard Nielsen, chef for analyse og samfundsøkonomi i Dansk Erhverv.

Undersøgelsen viser, at det er hovedstaden der står for de fleste konkurser, med 2,38 gik konkurs ud af 1.000 virksomheden.

Der er også store brancheforskelle at spore. Ud af 1.000 virksomheder gik tre transportvirksomheder ud af 1.000 konkurs i april 2019.

På årsbasis er det udover transportbranchen også overnatning og restauration som de seneste 12 måneder har oplevet den højeste andel af konkurser.

Kilde: https://www.danskerhverv.dk/siteassets/m...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066