23948sdkhjf

Alternativerne er bedre - savværkejer dropper skovsalg

Nørlundfonden vil ikke længere sælge vil sælge den 483 hektar store Tingskoven i Vendsyssel. Det skriver Nordjyske Stiftstidende. 

Tingskoven, som ligger mellem Brovts og Fjerritslev, blev sat til salg sidste sommer med en udbudsris på 39,5 mio. kr. 

Interesserede købere er kommet med bud. Men ingen i en størrelse, som fik ejeren til at takke ja, fortæller bestyrelsesformand i Nørlundfonden, Troels Horneman, nu til Nordjyske Stiftstidende. 

Slagsplanerne blev i sin tid begrundet med økonomiske problemer omkring det Nørlund-ejede savværk i Rold Skov, som fonden havde investeret en del penge i. Skovsalget skulle sikre midler til at tilbagebetale lån, som var optaget i den forbindelse. 

Nu har tingene har ændret sig. 

- Lånevilkårene er betydeligt bedre nu, end de var for bare et par år siden. Når man kan låne til næsten ingen rente, vælger vi at gøre det i stedet. Hvis vi kan servicere vores gæld – og endda mere end det, fordi renten er så lav – så er det det, vi gør, for så er der ingen grund til at sælge. Det giver jo også et væsentligt afkast at eje sådan en skov, siger Troels Horneman til Nordjyske Stiftstidende.

Nørlundfonden købte Tingskoven tilbage i 1980, da man frygtede ikke at have træ nok til savværket i Rold Skov. Sådan ser man ikke på det længere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079