23948sdkhjf

Virksomheder skal tage flere lærlinge

Landets virksomheder skal tage flere lærlinge ind for at undgå at mangle arbejdskraft i fremtiden. Det er ændringerne i skolepraktikken, der skaber nye udfordringer for virksomhederne.
Landets virksomheder vil komme til at mangle arbejdskraft, og erhvervsuddannelserne bliver rene skoleuddannelser. Dermed presses virksomhederne til at påtage sig en større del af uddannelsesopgaven, og dermed sikre en kvalificeret arbejdskraft i fremtiden.

Mange virksomheder har udviklet en tradition for, at deres lærlinge har skullet igennem en periode med den kontroversielle skolepraktik, før de kunne få en praktikplads i en virksomhed. Nu er skolepraktikken afskaffet for otte uddannelsesområder, og derfor må virksomhederne tage deres uddannelsesansvar mere alvorligt, lyder det ifølge ErhvervsBladet fra flere sider.

- Hvis den samme gruppe af mennesker skal have en erhvervsuddannelse, så skal der oprettes omkring 4000 nye praktikpladser. Med mindre man gør noget drastisk, er det ikke realistisk. Og det mener jeg er et problem, siger chefkonsulent Anne Holm Sjøberg fra Håndværksrådet til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094