23948sdkhjf

Status på træmarkedet

Det danske bøgemarkedet er under pres. Det er det konstante fald i dollarkursen der har presset indtjeningen. Efterspørgslen på eg er derimod stor og forventes at medføre prisforhøjelser.
Der er mange positive signaler i nåletræsmarkedet. Der er dog fortsat vanskeligt at afsætte langtømmer i store dimensioner især i de sekundære træarter.

På nuværende tidspunkt er der stor tilbageholdenhed på bøgemarkedet. De danske savværker indkøber i et stort set normalt omfang. Der er dog fortsat et prispres på skovene, da udbuddet er betydeligt højere end efterspørgslen, fremgår det af en markedsrapport udarbejdet af Danske Skoves Handselsudvalg.

Det danske bøgemarked er meget afhængig af afsætning til eksport da den hjemlige opskæringskapacitet er kraftigt reduceret.

Situationen på egemarkedet er, at der generelt er en høj efterspørgsel, hvilket gælder på hele det europæiske marked. På markedet for ask, er der en god balance, hvor udbud og efterspørgsel stort set passer hinanden.

Overordnet set, er der flere positive signaler i nåletræsmarkedet. Af de vigtigste bør nævnes en fremskreden afvikling af vand lagrene samt betydelige prisstigninger på det sydsvenske marked. Et af de sorte huller i markedssituationen er imidlertid efterspørgslen på stort langtømmer, fremgår det af markedsrapporten.

Afsætningen af emballagetræ forløber rimeligt på trods af begrænsninger i efterspørgslen i efteråret. Det forventes, at efterspørgslen efter denne type træ vil stige i løbet af første halvår 2005.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07