23948sdkhjf

Udskilningsløb blandt vinduesproducenter

Landets store vinduesproducenter er ved at løbe fra de mindre producenter. Mange små virksomheder har det svært på trods af en øget omsætning i branchen.
Der er en stigende efterspørgsel på facadevinduer - både herhjemme og på eksportmarkederne.

Inden for de seneste seks år er branchens samlede omsætning fordoblet, men alligevel har mange mindre producenter det svært, fremgår det af ErhvervsBladet.

Det anslås ifølge kilder fra branchen, at producenternes totale salg er fordoblet til mere end tre milliarder kroner om året, inden for de seneste seks år.

Selvom der er øget efterspørgsel på hjemmemarkedet, er dette præget af en overkapacitet, hvorfor priserne er under pres.
Anderledes forholder det sig med væksten på eksportmarkederne. England og Irland aftager store mængder af danske vinduer til gode priser, og også i andre lande er der fremgang, skriver ErhvervsBladet.

- Overordnet set har branchen fremgang, og den trækkes primært af væksten på eksportmarkederne. Vi er begunstiget af et godt ry i udlandet, og kan producere i en kvalitet, som eksempelvis de lokale producenter på det store engelske marked har svært ved at matche. Tiderne er bestemt ikke de værste, konstaterer Bent Skaarup Søgaard, der er teknisk direktør i vinduesfirmaet IdealCombi i Hurup, til ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062