23948sdkhjf

Erhvervslivet donerer millioner

Danske virksomheder donerer et tocifret millionbeløb til ofrene for flodbølgen i Sydøstasien. Nogle af erhvervslivets største aktører går i front.
Grundfos, ØK, Mærsk, Coloplast og SAS er nogle af de aktører fra det danske erhvervsliv, der er gået i spidsen for at donere midler til ofrene for tsunami-bølgen.

Grundfos besluttede således i går at støtte med fem millioner kroner.

- Vi er vidner til vor tids største naturkatastrofe, og derfor er det naturligt, at Grundfos som en ansvarlig virksomhed med global tilstedeværelse træder til med hjælp i det omfang, det er muligt, siger Grundfos’ koncernchef Jens Jørgen Madsen til Dagbladet Børsen.

Novo Nordisk har indtil videre doneret en million kroner, mens Lundbeck har valgt at støtte med 750.000 kroner, der fordeles ligeligt mellem Dansk Røde Kors, Folkekirken Nødhjælp og Læger uden Grænser.

Leo Pharma har anonymt skænket et ukendt beløb til en eller flere af de organisationer, der arbejder i området, skriver Dagbladet Børsen.

A.P. Møller - Mærsk har valgt at lade virksomhedens lokale afdelinger i området afgøre, hvordan de vil yde nødhjælp.

- De lokale organisationer deltager i det omfang, de bedst muligt kan gavne. Det kan blandt andet være at stille containere til rådighed, være behjælpelig med anden transport eller give økonomisk støtte, forklarer Peter Beck-Bang fra A.P. Møllers inf-afdeling til Dagbladet Børsen.

SAS har besluttet at indlede en indsamling blandt kunder og ansatte sammen med Red Barnet. Når indsamlingen afsluttes om to uger, vil SAS doble beløbet op.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188