23948sdkhjf

Studerende vinder Erik Jørgensen Design Award

Anne Boysen Lorenzen fra Arkitektskolen Aarhus er blevet tildelt Erik Jørgensen Design Award for sit bud på en moderne daybed.
Erik Jørgensen Design Award uddeles hvert andet år, og i 2011-udgaven var 35 stærke forslag med i opløbet.

Anne Boysen Lorenzen løb med førstepræmien og et rejselegat på 25.000 kroner for ”Senecio”, der er et moderne bud på en daybed.

Selv betegner designeren sit møbel som nutidens svar på fortidens lejrbål og dets sociale værdier. Idéen bag møblet er at danne ramme for fællesskab, samtaler og hygge i de danske hjem og samtidig skabe mulighed for individuel aktivitet og afstresning.

Forenkling og forfinelse
”Senecio” består af en briks betrukket med Divina-uld, hvorpå der er monteret puder af varierende størrelse. Puderne indeholder krøyer-kugler og korn og er derved foranderlige i form og udtryk. De 18 puder er syet sammen i strækbetræk og kan formes, bindes og trækkes, som man ønsker.

Understellet er udført i massivt egetræ med aftagelige ben i to højder. På den måde kan møblet både bruges som bænk og daybed.

Om vinderforslaget sagde juryen blandt andet:

- Årets vinderprojekt udstråler på én gang forenkling og forfinelse. Der er tale om et møbel, som både kan opfattes som arketypen på ”min første sofa” og på samme tid ses som Daybed, hvor primadonnaer som Kleopetra eller Madonna kan nyde deres uundværlige skønhedssøvn. Set i det rigtige perspektiv og rampelys kan man ane en næsten surrealistisk atmosfære og aura, som bringer mindelse om den kvindelige kunstner Nina Sanders´ surrealistiske univers.

Hvorvidt møblet kommer i produktion, er endnu uvist. Anne Boysen Lorenzen fortæller til Wood Supply, at hun skal mødes med Erik Jørgensen efter sommerferien for at drøfte mulighederne.

- Er de ikke interesserede, vil jeg helt sikkert forsøge at finde en anden producent, siger hun.
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079