23948sdkhjf

Beslagfabrik vil være alsidige

Lem Beslagfabrik bevæger sig mod at blive en alsidig producent med vægt på udvikling. Det har krævet store investeringer i en bred maskinpark

Lem Beslagfabrik med 28 ansatte er i gang med en ændringsproces. Firmaet levede i mange år af at producere beslag til vindues- og møbelfabrikker. Men det satte finanskrisen og Kina-produktion en bremse på, så beslagproduktionen er stadig stor, men i dag udgør den mindre end halvdelen af omsætningen.

- Frem til 2007 var det hovedsageligt beslag vi producerede, siger direktør Peter Lambæk.

Virksomheden har siden i stedet udviklet sig til at blive en alsidig maskinfabrik og et udviklingshus, hvor kunderne kan komme og få sparring til deres nye produkter.

Derfor har virksomheden også investeret massivt i maskinparken over de sidste 10 år, senest blandt andet i en ny, kraftigere laserskærer.

- De sidste 10 år har vi investeret massivt i drejebænke og bearbejdningscentre, siger Peter Lambæk.

Han og hans bror Søren Lambæk driver virksomheden sammen. Peter Lambæk er den tekniske leder, mens Søren Lambæk tager sig af økonomien.

Skal man være alsidig, så er det ikke nok med excenterpresser og nogle få bearbejdningsmaskiner.

- Vi vil kunne det hele og være totalleverandører, så kunderne kun behøver at henvende sig ét sted. Det er kun til overfladebehandling, at vi benytter os af underleverandører, siger Søren Lambæk.

Udvikling
Det er udviklingsopaver, som optager Peter Lambæk. Det er også her, Lem Beslagfabrik kan skille sig ud fra østeuropæiske eller kinesiske underleverandører.

Peter Lambæk arbejder typisk sammen med industriteknikerne på værkstedet, når der kommer nye udfordringer ind.

Blandt kunderne er stadig vinduesfabrikker, men også arkitekthuse og metalvirksomheder. Der kommer også mange små iværksættere med en god ide.

- Der kommer mange her med nye produkter. De kommer typisk med en hemmelighedserklæring, man skal skrive under. Vi har maskinerne til at lave nogle prototyper hurtigt til kunden, siger Peter Lambæk.

- Tit kaster produktudviklingen så noget bearbejdnings-arbejde af sig, siger han.

Tandhjul og højttalere
En del af de producerede emner kan ses i en montre i indgangen til virksomheden.

Der er for eksempel dele til avancerede højttalere, maskindele, tandhjul og titanium-tandhjul til racercykler. Det er alle sammen dele, hvor Lem Beslagfabrik har været inde og udvikle produktet sammen med kunden.

Brødrene Lambæk regner med at investere i endnu flere maskiner i de kommende år. Øverst på ønskelisten står en større kantbukker.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093