23948sdkhjf

Startskud med jernrør og dagens avis

Stemningen var høj, da Bauhaus 10. april kunne fejre den spæde start på byggeriet af kædens 18. byggevarehus – et nyt varehus i Gladsaxe.

Startskuddet blev traditionen tro fejret med Bauhaus’s lidt utraditionelle grundstensnedlæggelse, hvor administrerende direktør Mads Jørgensen sammen med borgmester Trine Græse støbte et jernrør ned i fundamentet med en hilsen til fremtiden – dagens lokale avis, bygningstegningerne og en pengeseddel.

- Endelig er vi på vej! Gennem en del år har vi forsøgt at få en placering i Gladsaxe, og vi har afsøgt mange mulige placeringer siden 2010. Vi ville gerne have haft mere plads, men det er lykkedes os at få plads til 12.500 m2 og havecenter og drive-in. Og placeringen er perfekt. Tilkørselsforholdene er rigtig gode, både fra Ring 3, Helsingørmotorvejen og Hillerødmotorvejen - og med letbanen lige udenfor døren fra 2025, sagde direktøren i forbindelse med grundstensnedlæggelsen.

Et bæredygtigt valg
Det er ikke kun den gode placering, der vækker begejstring hos Bauhaus-direktøren. 

Byggevarekæden har lagt en del energi i at skabe et bæredygtigt og grønt byggeri, og det er lykkedes. 

Det glæder man sig også over i Gladsaxe Kommune. 

- Vi har stillet store krav til det færdige projekt og vægtet arkitektur og grønne omgivelser højt – og haft en god dialog med Bauhaus om det i processen. De har været rigtig gode til at visualisere det færdige byggeri gennem tegninger og film, så vi kunne se, hvordan byggeriet vil se ud fra alle vinkler. Jeg synes, vi er endt med et godt resultat med masser af beplantning, som danner en ny smuk afgrænsning for byggeriet og den kommende letbane, siger borgmester Trine Græse.

Byggevarehuset får desuden regnbede til opsamling af tagvand, solceller og beplantning på taget, der skal forsinke regnvand.

Bauhaus har allerede tre byggevarehuse i området; i Valby, Glostrup og Ishøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111