23948sdkhjf

60 ældre tester fremtidens seng

Et konsortium med bl.a. EC Høng og Linak er i fuld gang med at udvikle intelligente senge til brug i ældresektoren. Sengen testes netop nu på ældrecentre i det sydjyske.
Linak, EC Høng, Aalborg Universitet og Sønderborg Kommune er gået sammen om at udvikle en ny højteknologisk sengemodel til brug i ældresektoren.

Sengene kan bl.a. slå alarm, hvis fx en seng er vædet af urin eller sved og har allerede i en periode været afprøvet på Guderup Plejecenter.

Nu får en del af beboerne på Tangshave i Nordborg også mulighed for at teste sengene, skriver Sønderborg Kommune på sin hjemmeside. Dermed er omkring 60 og deres tilknyttede personale i fuld gang med at teste og finde svagheder, stille forslag til forbedringer og meget mere.

Testperiode giver stort udbytte
Som optakt til introduktionen på Tangshave var beboere, personale og pårørende torsdag inviteret til informationsmøde om sengen.

Her fortalte Sønderborg Kommunes projektleder, Helle Schultz, og Peder Spek fra Linak om projektet, hvorefter sengen blev demonstreret. Peder Spek fortalte, at samarbejdet med Sønderborg Kommune, brugere og personale på Guderup Plejecenter allerede har givet mange tip til den videre udvikling af sengene.

Den to måneder lange testperiode på Tangshave indledes i uge 35 og følges tæt af Birthe Dinesen fra Aalborg Universitet, som Linak har med på sidelinjen til kvalitetstest og -sikring.

Læs mere i artiklen Den intelligente seng er på vej
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095