23948sdkhjf

DA skærer i budgettet

Dansk Arbejdsgiverforening skal skære budgettet ned fra 120 til 80 millioner årligt. Derfor bliver regionskontorer og de regionale bestyrelser nedlagt, heriblandt DA Fyn.
DA har været arbejdsgivernes fælles talerør om alt fra integration til uddannelse. Og formanden for DA-Fyn, Hans Nielsen, ærgrer sig over, at arbejdsgiverne mister en fælles politisk organisation på det regionale niveau.

- Det er klart, at DA må tage højde for den nye kommunale struktur. Men den indflydelse, arbejdsgiverne har fået som et samlet hele, bliver svær at opretholde, siger Hans Nielsen, der til daglig er områdechef for Falck på Fyn, skriver Fyns Stifttidende.

Det er DA's 13 medlemsorganisationer, der svinger sparekniven. I takt med, at organisationerne bliver større og større, vil de fremover selv overtage det lokale og regionale arbejde, mens hovedafdelingen i København bibeholdes. Det fremgår af strategiplanen frem til 2010.

- Der er ikke nogen dramatik omkring det. Det er ikke anderledes end en flok aktionærer, der ser på, hvor man får mest for pengene, i forhold til de prioriteringer man har, siger DA's regionskonsulent på Fyn, Jytte Reinholdt, der lover, at det ikke vil opleves som et tomrum, når DA-Fyn forsvinder.

- Vi vil bruge mange kræfter i 2005 på at forberede en overdragelse til medlemsorganisationerne, således at vores samarbejdspartnere i kommunerne, på uddannelsesstederne og AF ikke vil opleve et afbræk i samarbejdet med arbejdsgiverne, siger Jytte Reinholdt.

Også formand Hans Nielsen understreger, at arbejdsgiverne stadig vil være synlige igennem brancheorganisationerne.
Hvor mange af DA's 135 medarbejdere, der skal fyres i forbindelse med den nye strategiplan, er stadig uklart.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078