23948sdkhjf

Ihærdig Skills-vinder: Snorre sov på teltplads i syv uger for at få sin drømme-praktik

Det blev en arbejdssom møbelsnedkerlærling, der lørdag 6. april kunne række armene i vejret og glæde sig over en titel som Danmarks dygtige inden for sit fag.

Snorre S. Dyhr vandt nemlig DM i Skills 2019 – og det er en titel, han ikke er kommet sovende til.

- Jeg havde faktisk et værksted, i mit værelse, helt fra 7. klasse i vores lejlighed på anden sal. Der har jeg lavet alt fra knive til stole, siger Snorre. S. Dyhr i en pressemeddelelse. 

Og ikke alene mange års interesse bringer ham til sejren.

Også stor dedikation har båret ham langt, eftersom han måtte bo syv uger på en teltplads før han fik den lejlighed, han skulle bo i, under sin læreplads hos OT Lauridsen.

Men tiden på teltpladsen var det hele værd:

- Jeg har været heldig med at finde en praktikplads, som ikke kun har høj faglighed, men også har nogle hyggelige mennesker. Der bliver jo hele tiden fyldt på med viden, og det er mega fedt, siger prisvinderen, der oprindeligt er fra Odense og tager sin uddannelse på Syddansk Erhvervsskole.

En stor udfordring 
Der er dog ikke kun kampen for den rette læreplads, der har krævet stor dedikation for Snorre S. Dyhr.

Det samme gjorde selve konkurrencen til DM i Skills, hvor Snorre S. Dyhr fik 22 timer til at lave et opbevaringsmøbel på cirka 70 cm. i højden til en entre. Opgaven var en fast opgave efter tegning.

Efterfølgende skulle Snorre S. Dyhr også gennemføre en speedtest på 35 min, hvor opgaven lød på et staffeli på cirka 15 cm. i højden.

Men han klarede udfordringerne og nåede i mål som den bedste. De evner håber han også at kunne ved at oprette sin egen virksomhed i fremtiden - selvom han tror, det kan blive svært. 

- Jeg tror, der er mange, der siger, at de gerne vil starte eget, men det er jo svært, og der skal meget mere til end bare at være en god møbelsnedker, siger Snorre S. Dyhr.

Foruden Snorre S. Dyhr har yderligere tre snedkerlærlinge vundet priser til Skills 2019. Det gælder Kristian Dyhrberg Andersen, Ida Iver og Steffen Slott Jørgensen.  

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078