23948sdkhjf

Steens Furniture ramt af konkurs hos storkunde

Resultatet for 2010 blev dårligere end forventet for Steens Furniture til trods for adskillige interne forbedringer.
Steens Furniture realiserede i 2010 et underskud på 2 mio. kr. mod det forrige års plus på mere end 9 mio. kr.

Bag de umiddelbart negative tal gemmer sig dog en mere nuanceret historie, som både indbefatter negative eksterne og positive interne faktorer.

- Igennem hele regnskabsåret forventede vi at kunne præstere overskud i regnskabet for andet år i træk. Da vi startede med at udarbejde regnskabet den 30. april i år, så det ligeledes fornuftigt ud. Men knap 14 dage inde i det nuværende regnskabsår gik en af vores store kunder først i betalingsstandsning og derefter i konkurs. Det medførte et tab på vores tilgodehavende hos denne kunde, som betyder at overskuddet ændres til et underskud på 1,9 mio. kr., fortæller økonomidirektør i Steens Furniture, Preben Mosgaard, til Wood Supply.

Omsætningen er forbedret
Konkursen hos storkunden – en byggemarkedskæde med 4.000 ansatte fordelt på 180 byggemarkedet – ramte bredt i branchen, hvor også de stigende råvarepriser har været et problem.

Og det ærgrer selvsagt økonomidirektøren, som ellers kan fremvise flere positive aspekter ved regnskabet for 2010.

- Omsætningen er højere end i forrige regnskabsår, dog er stigningen kun på knap 5 procent. Det er selvfølgelig dejligt at have vækst i omsætningen, men vi skal have højere vækstrater på længere sigt. Vi står med en stor fabrik, som i dag har kapacitet til at kunne lave næsten det dobbelte, siger Preben Mosgaard.

Interne optimeringer
Steens Furniture har dog fulgt det gamle mundheld om indad at vinde, hvad man udad taber. Således har firmaet - som ved udgangen af maj beskæftigede 207 ansatte - haft stor fokus på at optimere de interne processer.

- Internt fortsætter vi med optimeringer, for på den måde at forbedre vores konkurrenceevne. Vi har opnået en forbedring på lige godt 20 procent målt i forhold til forrige regnskabsår. Forbedringen er tilfredsstillende, men vi skal opnå mere for at kunne være konkurrencedygtige overfor møbelproducenter, som producerer deres møbler i områder med lave lønninger. Det er lidt uheldigt, at stigningen i priserne på råvarerne spiser så stor en del af den gevinst vi kan opnå internt, siger Preben Mosgaard.

Hverken han eller den øvrige ledelse lader sig dog slå ud, og forventningen til det det indeværende regnskabsår er en mærkbar vækst i afsætningen og dermed også årets resultat.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079