23948sdkhjf

Seniorer vil have bofællesskab i træ

Sangberg har designet Seniorbofællesskabet Sundbo på Amager, der er en del af et nyt værdiprogram

Giver borgerrepræsentation grønt lys, bliver Seniorbofællesskabet Sundbo på Amager FSBs første træbyggeri.

Byggeriet er designet ud fra ’vugge til vugge’-principper, hvor der er tænkt i materialernes livscyklus, og hermed afgiver de anvendte byggematerialer det mindst mulige CO2-aftryk og sikrer størst mulig genanvendelighed.

Det er Seniorbofællesskabsforeningen Sundbo, boligselskabet FSB og foreningen Realdania, der har udviklet rammerne og i samarbejde med FUTU og Sangberg konkretiseret det første seniorbofælleskab til Sundby på Amager. 

Seniorbofællesskabet Sundbo

Sundparken, Amager, København

Bygherre
: FSB

Hvornår
: 2018 – 2021

Program
: Seniorbofællesskab

Areal
: 1.900 kvm

Status
: Dispositionsforslag

Arkitektrådgiver
: Sangberg

Samarbejdspartnere
: Realdania, Seniorbofællesskabsforeningen Sundbo København, Innovationsbureauet FUTU og FSB

CO2-neutral hovedstad
Københavns Kommune har en erklæret målsætning om at være en CO2-neutral hovedstad i 2025, og seniorbofællesskabet integrerer en række bæredygtige tiltag, der understøtter kommunens miljøambitioner.

Det er arkitektfirmaet Sangberg, der er ansvarlig for skitserne, der nu vil indgå i lokalplansarbejdet, og hvis borgerrepræsentationen vedtager projektet, er der forventet indflytning i 2021.

De fremtidige beboere får blandt andet glæde af, at bofællesskabets trækonstruktion resulterer i et godt indeklima og er godt for akustikken i boligerne. Derudover bliver lejerne en del af et levende fællesskab, der øger livskvaliteten.

Projektet og den bagvedliggende dialogproces med de kommende brugere er en del af et nyt værdiprogram og en ny værktøjskasse, Fremtidens urbane seniorkollegium, der er udviklet af FSB, Realdania og seniorbofællesskabsforeningen Sundbo.

Kaptain

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079