23948sdkhjf

Martin Tholstrup: - Jeg er ikke miljøfanatiker

Han har arbejdet med træ hele sit liv, men ser ikke sig selv som træ-fanatiker. Nu er Martin Tholstrup aktuel som initiativtageren bag den nye forening ”Træ i Byggeriet”

I et rødstenshus med fladt tag på øen Tåsinge ved Svendborg bor Martin Tholstrup med sin kone og parrets tre børn. 

I et helt almindeligt hus – af mursten, som de er flest.

Men som administrerende direktør og medejer af elementproducenten Taasinge Elementer står Martin Tholstrup i spidsen for en virksomhed, der vægter bæredygtigheden højt.

Samtidig er han manden bag det, der snart bliver til foreningen ”Træ i Byggeriet”. Den skal gøre byggebranchen grønnere med træ som et CO2-venligt alternativ til tunge byggematerialer som beton.

Alligevel bor Martin Tholstrup i et murstenshus fra 1975:

Artiklen fortsætter under billedet.

- Jeg har et ansvar overfor mine børn og de andre, der skal overtage kloden efter mig. Men jeg er ikke miljøfanatiker, så har jeg det fint med, jeg bor i et murstenshus. Jeg tager heller ikke cyklen til brugsen på en regnvejrsdag, siger Martin Tholstrup til Wood Supply. 

- Men det betyder meget for mig at arbejde i en virksomhed, hvor vi gør noget for at nå klimamålene. Jeg ville ikke kunne arbejde i en branche, hvor jeg var med til at skade miljøet. Slet ikke, fortsætter han.

Bæredygtighed og business hånd i hånd
Det er den trang til at give en ekstra hånd til miljøet, der har fået Martin Tholstrup til at kaste sig over Træ i Byggeriet som sit nyeste projekt.

- Vi skal blive bedre til at se på, hvornår materialer har værdi. Både beton og træ er fede materialer, men vi bør acceptere, at træ nogle gange er det oplagte valg, fordi det er bedre for miljøet og har en god funktion, siger direktøren, der har boet alle sine leveår på den 70 km2 store fødeø i det sydfynske øhav.

Foreningen Træ i Byggeriet
Ideen til foreningen Træ i Byggeriet opstod i sommeren 2018, da Martin Tholstrup begyndte at lege med tanken om at bruge en forening til dels at sikre mere bæredygtigt byggeri, dels til at markedsføre sine egne og andres virksomheders træprodukter til brug i byggeriet.

Foreningen har stiftende generalforsamling 28. marts, men allerede nu har foreningen tre mål for øje:

- Udbrede viden om brug af træ i byggeriet

- Ændre lovgivningen, så det bliver lettere at bygge høje træhuse

- Sikre økonomiske gevinster til dem, der vælge træ som et bæredygtigt byggemateriale

Bæredygtighedstanken har længe være en del af hans bevidsthed, men også hardcore business spiller ind på beslutningen om at stifte foreningen:

Taasinge Elementer sælger træ – og derfor er foreningen også en måde at markedsføre virksomheden på, fortæller Martin Tholstrup.

Det er dog langt mere end klima og pengepung, der er den egentlige årsag til, at foreningen nu ser dagens lys.

- Sagt bundærligt handler det nok om en trang til at lykkes. Når jeg ser muligheder i noget og går efter det, skal det lykkes, siger han.

Det gælder ikke blot i den nye forening.

Samme succestrang genkender han fra sit arbejde hos Taasinge Elementer og sit engagement i sin egen iværksættervirksomhed Attic Group, der efter sin fødsel i 2000 voksede markant – og sidenhen blev ramt af en konkurs i forbindelse med finanskrisen.

- Der er en snert af succes-jagt over det uden at være ekstrem, siger Martin Tholstrup.

Aldrig alene
Trods Martin Tholstrups jagt på succeser, jagter han dem aldrig alene.

- Det er vigtigt for mig, at jeg løfter opgaven i fællesskab med andre. Ellers lykkes vi ikke. Jeg er bare heldig med, at jeg har fået lov til at løbe lidt foran, siger han.

Sådan har det altid været, og sådan er det også med det nyeste projekt – Træ i Byggeriet.

Derfor er han nu omgivet af et stærkt team af centrale aktører i træbranchen, der har tilsluttet sig foreningen. Og flere er på vej.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Forventningen er, at omkring 40 til 50 virksomheder deltager i foreningens stiftende generalforsamling 28. marts.

- Det er flere, end vi havde troet. Men det er fedt at erfare, at andre vil det samme som os, siger Martin Tholstrup og henviser til, at også flere politikere og organisationer i træbranchen har vist støtte til Træ i Byggeriet.

Uanset støtten tror initiativtageren dog ikke, at foreningen er afgørende for, at fremtidens byggerier bliver mere grønne.

- Uanfægtet af foreningen kommer vi til at se flere træbyggerier fremover – megatrenden er der. Men foreningen kan være med til at stabilisere processen og måske gøre, at vi hurtigere får mange træbyggerier i Danmark, siger Martin Tholstrup.

BLÅ BOG
Født: 1976

UDDANNELSE
Byggetekniker, BTH Odense (1999-2001)
Tømrer, Teknisk Skole Svendborg (1996-1999)

ERFARING
Administrerende direktør, Taasinge Elementer (juni 2017-)
Kommerciel direktør, Taasinge Elementer (juni 2016-)
Salgschef, Taasinge Elementer (august 2015-maj 2016)
Administrerende direktør, Attic Group (december 2013-april 2015)
Administrerende direktør, Attic Group (2005-2011)
Selvstændig, Tholstrups Tegnestue og Tømrerforretning

Gift og far til to biologiske børn samt et bonusbarn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.741