23948sdkhjf

Indkøb koordineres mere og mere i det offentlige

Offentlige institutioner køber tilsammen ind for ca. 270 mia. kroner om året, og tendensen går i retning af flere fælles indkøb. Udviklingen hilses velkommen hos DI Handel.
Gennem de seneste år er en stigende del af de offentlige indkøb blevet koordineret, så flere offentlige institutioner laver fælles indkøb.

Det kan skabe større volumen på de enkelte indkøbsaftaler og dermed betyde, at leverandørerne kan tilbyde mere konkurrencedygtige priser.

Samtidig er der færre udbud for leverandørerne at byde på, hvilket naturligvis også gør konkurrencen om indkøbsaftalerne hårdere.

- DI Handel finder det positivt, at de offentlige indkøb professionaliseres ved i højere grad at blive koordineret. Ved også i højere grad at bruge forpligtende indkøbsaftaler, vil leverandørerne kunne give bedre priser, da de kan blive garanteret et vist volumen. Som det er i dag, kan virksomheder være leverandører på en rammeaftale hos fx SKI uden at sælge en eneste vare, siger Lars William Wesch, branchedirektør DI Handel.

Læs mere om udviklingen i offentlige indkøb i Konkurrence- og Forbrugerredegørelse 2011, som netop er offentliggjort. Den findes via Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078