23948sdkhjf

Stigende omsætning i træ- og møbelindustrien

En konjunkturundersøgelse fra Træets Arbejdsgivere (TA) viser, at det indenlandske salg er steget med 9,6 % i perioden dec.-feb. sammenlignet med de tre forudgående måneder.
Efter et særdeles svagt 3. kvartal i 2010 er træ- og møbelindustrien ved at være tilbage på 2009-niveau.

Det oplyser TA, der i en konjunkturundersøgelse fastslår, at fremgangen er bredt funderet i branchen.

Det er dog særligt fremstilling af køkkenmøbler samt kontor- og butiksmøbler, der trækker udviklingen med en vækst på henholdsvis 31,6 % og 14,8 % i december-februar sammenlignet med de tre forudgående måneder.

Afdæmpet optimisme
Af undersøgelsen fremgår desuden, at de positive forventninger blandt virksomhederne er aftaget en smule her i årets 2. kvartal.

Et lille flertal af virksomhederne forventer at kunne øge produktionen, ligesom ordrebeholdningen vurderes at været over normalniveauet. Der er dog fortsat megen ledig kapacitet, og beskæftigelsen ventes kun at stige svagt.

Eksportfremgang på relativt lavt niveau
På grund af manglende dataleverancer omfatter TA’s konjunkturundersøgelse udelukkende udviklingen i den indenlandske omsætning.

Organisationen kan dog alligevel konkludere, at eksporten af træ- og møbelprodukter har haft en svag fremgang sammenlignet med væksten i det indenlandske salg. Træ- og korkvarer er gået frem med 5,8 %, mens møbeleksporten er steget med 2,2 %, oplyser TA:

- Generelt set er den seneste fremgang dog stadig på et relativt lavt niveau. Dette ses bl.a. på eksporten til Tyskland, der udgør ca. 20 % af branchens samlede eksportmarked. Tyskland har oplevet pæne vækstrater efter krisen, men alligevel er branchens eksport til Tyskland i perioden december 2010-februar 2011 faldet med 3 % sammenlignet med samme periode året før, lyder det i analysen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094