23948sdkhjf

Sengebranchen har svigtet sit ansvar: Ny dansk sengeproducent går sin egen vej

En særlig tilgang til nattesøvnen giver spirende opmærksomhed til en lille sengeproducent fra Ry

Søvnen er fredet. Den er vores helle, og det skal den blive ved med at være.

Det er filosofien bag den to år gamle senge-virksomhed Re Beds, der lige nu hiver den ene aftale i land efter den anden.

Alene på årets messe i Köln var Re Beds i kontakt med omkring 40 forhandlere, der viste interesse for sengene.

Nu er virksomheden ved at fremstille senge til nye kunder i Paris Milano, Oslo, København og flere andre steder.

- Jeg vil sige det sådan, at de første to år er gået med at udvikle og finpudse et koncept, som jeg først for alvor synes er fuldendt nu. Derfor står 2019 for os som den egentlige begyndelse, fortæller stifter og administrerende direktør Alexander Brunsø til Wood Supply.

Også på årets Stockholm Furniture and Light Fair fik sengene fra Ry en del opmærksomhed – til trods for, at placeringen i messehallerne ikke var optimal, fortæller Alexander Brunsø.

Ikke som de andre
Det er ikke uden grund, at Re Beds gør sig bemærket. Virksomheden har netop fundet sin egen vej ind i sengebranchen:

- Da vi stod på messen i Köln følte vi os anderledes end de andre sengeproducenter. I stedet for at tage del i kapløbet om nye teknologiske funktioner har vi skåret alt overflødigt fra og derved fundet ind til det vi forstår som sengens essens, siger Alexander Brunsø som forklaring på, hvordan Re Beds skiller sig ud.

Han mener, at branchen har svigtet et vigtigt ansvar:

- I en verden hvor alting bevæger sig, der er søvnen dét sted, hvor vi kan vende tilbage til en tilstand af ro. Men denne tilstand er truet og selvom mennesket sover dårligere end nogensinde før, så synes den etablerede sengebranche at have svigtet overfor søvnens egentlige ide, lyder det fra det fra den 30-årige direktør.

Derfor er der ikke elevation i sengene fra Re Beds, så man kan sidde med sin tablet og arbejde. Derfor er der ikke indbygget mobiloplader. Derfor kan de ikke noget.

- Vores senge er det helle, vi har tilbage. Det vil vi gerne holde ved, siger Alexander Brunsø, der fik ideen til Re Beds gennem sit studie i litteraturhistorie, hvor hans analytiske og kritiske øjne fik blik for sengebranchen, som han også har kendskab til gennem sin far Lars Brunsø, der står bag Akva Waterbeds.

Han fremhæver, at ikke blot manglen på teknologi er vigtig for Re Beds. Det samme er naturlige og bæredygtige materialer.

- Sengen er det møbel, der er tættest på vores hud gennem hele livet. Vi skal passe på kroppen, ligesom vi også skal passe på kloden, siger han.

Åben fremtid
Alexander Brunsø har svært ved at forudsige, hvor han ser Re Beds indenfor de kommende år.

Virksomheden er stadig ny, og det samme er den voksende interesse for sengene fra Ry.

- Vi ved ikke, hvor det fører hen. Vi tager det stile og roligt og ser, hvad der sker, siger direktøren. 

Men ét ved han:

- Det vigtigste for os er, at vi er tro mod vores koncept, siger han.

Derfor arbejder Re Beds også lige nu på at køre konceptet endnu skarpere. Som en af de seneste initiativer er madrasserne blevet Svanemærket – og planen er, at det også fremover skal gælde sengerammerne. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14