23948sdkhjf

Vinduesproducent hjælper næsten 100 arbejdsløse videre

Hos Outline Vinduer i Farsø har man i løbet af 2018 hjulpet 98 borgere med at få fod på hverdagen og - for nogles vedkommende - inden for på arbejdsmarkedet.

I samarbejde med Vesthimmerlands Kommune driver vinduesproducenten afdelingen Outline Plus, der har til formål at afprøve og opkvalificere en gruppe langtidsledige borgere, der eksempelvis er på kontanthjælp, sygedagpenge eller integrationsydelse.

- Vi er rigtig glade for at se, at så mange tager imod tilbuddet om at afprøve deres kræfter i Outline Plus. Det er altid positivt, når et menneske finder mening og kommer videre – enten i kraft af en afklaring i forhold til arbejdsevne eller et job. Og her håber vi sammen med Vesthimmerlands Kommune, at vi kan gøre bare en lille forskel i forhold til at hjælpe folk ud af langtidsledighed, siger Jens Sørensen, som er direktør hos Outline Vinduer.

Ansættelse ikke eneste succes

Ud af de i alt 98 borgere har 54 af dem fået afklaring i forhold til deres videre forløb, hvoraf 32 har fået afklaret arbejdsevnen, og 12 er blevet afklaret til anden indsats som eksempelvis førtidspension. Derudover har syv fået job hos Outline eller i en anden virksomhed, mens tre blev raskmeldte, men i Vesthimmerland Kommune ser man ikke en ansættelse som det eneste succeskriterie.

- For os er succeskriteriet ikke kun, at borgerne kommer i arbejde, men også at de eksempelvis vokser på det sociale område, får styrket selvtilliden eller bare oplever en mere almindelig hverdag med job. I alt er godt 55 procent af de borgere, der har været hos Outline Plus i 2018 blevet afklaret i forhold til et videre forløb, og det er rigtig imponerende, da vi har med en gruppe borgere at gøre, som har været væk fra arbejdsmarkedet længe og generelt har det svært, siger uddannelses- og arbejdsmarkedschef i Vesthimmerlands Kommune, Lone Lollesgaard.

Outline Plus består af i alt 31 praktikpladser og henvender sig både til folk med sygdom, unge, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet, og nydanskere, som endnu ikke har fået fodfæste på arbejdspladser i Danmark. Et forløb varer i gennemsnit 8-12 uger, hvoraf nogle starter med at arbejde et par timer om dagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109