23948sdkhjf

Midtjysk gulvfirma kæmper mod radioaktivt stof

Grossistfirmaet Wallmann i Silkeborg, der blandt andet forhandler gulve i kork og træ, har udviklet et særligt gulvunderlag, der skal hjælpe husejere til at forhindre den radioaktive gas radon i slippe ind i boligerne fra undergrunden.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Det nye gulvunderlag har været længe undervejs, men efter fire år er det nu blevet endeligt godkendt af Statens Bygge-forskningsinstitut.

- Vi havde rigtigt mange kunder, der stillede spørgsmål om radon. For husejerne bliver det jo meget dyrt, hvis de skal brække gulvet op i hele huset for at gøre noget ved problemet med radon. Det var baggrunden for, at jeg fik idéen, om det kunne lade sig gøre at lave underlag og radonspærre i en og samme rulle, siger salgsdirektør i Wallmann Jan Jørgensen til avisen.

Han tror, det nye underlag har stort potentiale:

- 350.000 husstande i Danmark har et radonproblem, så jeg tænker, at det er et godt produkt at tilbyde på markedet. Jeg er tilfreds, hvis vi kan nå ud til en tiendedel af de 350.000 husstande, siger salgsdirektøren.

Radon-underlaget er helt nyt og de første ruller kom til salg i danske og norske trælaster og byggemarkeder for få uger siden. Islændingene bliver de næste i rækken, der får adgang til det nye underlag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078