23948sdkhjf

Stor donation til Danmarks flydende klasselokale sikrer nødvendig renovering

Gavmild støtte fra en række af de store danske maritime fonde gør det muligt for uddannelsescenteret Martec at igangsætte en gennemgribende renovering og modernisering af Danmarks flydende klasseværelse, træskibet Skoleskibet Danmark.

I alt har maritime fonde doneret knap 20 mio. kr. til renovering og modernisering af skibets agterskib, så skibet dels kan holdes ved lige og dels kan udstyres med moderne udstyr og sikkerhedsfaciliteter til de skibsassistenter, der uddannes på skibet.

- Det er virkelig en fantastisk følelse at opleve den entusiasme og kærlighed til skibet, der ligger bag den store støtte skibet oplever. Det er noget helt særligt for danske unge at kunne uddanne sig som skibsassistent ombord på Skoleskibet Danmark, lyder det fra direktøren hos Martec, Pia Ankerstjerne, i en pressemeddelelse. 

Ved renoveringen bevares det oprindelige interiør, mens udtjente materialer udskiftes. El- og IT infrastruktur opdateres, fryse -og kølefaciliteter renoveres og broen bliver udsat for en gennemgribende renovering.

Efter moderniseringsprojektet er Skoleskibet Danmark inden længe igen klar til nye eventyr – blandt andet sin første tur over Stillehavet i forbindelse med Olympiske Lege i Tokyo 2020.

Fakta om Skoleskibet Danmark

Bygget: 1932

Længde: 74.4 m
Bredde: 10 m

Besætning: 15

Elever: 80
Dybgang: 5.2 m

Sejl: 27 stk.

Tovværk: 8000 m
Største mastehøjde over vandlinjen: 38.6 m

Tovender: 236 stk.
Hovedmotor: Frichs 357 kW

Hjælpemotor: Scania 2 x 208 kW
Elektricitet: 220V Tankkapacitet (gasolie): 48 t
Ferskvandsproduktion: 10 t i døgnet

Tankkapacitet (ferskvand): 110 t

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064