23948sdkhjf

Nye kabysgulve på krydstogtskib slår næsten fartrekord

Hvis man tror, det kræver faglighed og materialer fra øverste hylde at levere kvalitetsbyggeri på landjorden, er det intet sammenlignet med de krav, der stilles på skibe, færger og andre fartøjer i offshore-industrien.

Det mener Morten Nielsen, der er adm. direktør i Sæby-virksomheden Hea Gulve.

Virksomheden har netop renoveret omkring 700 kvm kabysgulve på et krydstogtskib, der til daglig sejler mellem Oslo og Kiel – og her har Hea Gulve gjort brug af sine specialiserede off-shore erfaringer.

Hea Gulve har nemlig brugt den latexbaserede afretnings- og opretningsmasse Ardex K 60 i stedet for traditionel spartelmasse til undergulvets spartellag. Det skyldes, at gulvlæggerne med Ardex K 60 kan arbejde direkte på de eksisterende underlag uden at skulle forarbejde dem først.

Det har fået betydning for arbejdsbyrden:

- Kort sagt sparer vi en dags arbejde, da vi med det samme kan spartle direkte på underlag med bl.a. limrester, som normalt vil kræve forberedelse i form af fx skrabning, slibning og primning. Det har stor betydning for et projekt som dette, hvor tiden er ekstra kritisk, og vi endte næsten med at slå vores egen rekord, siger Morten Nielsen i en pressemeddelelse.

- Tiden er selvfølgelig en faktor i ethvert byggeri, men den er særligt kritisk, når vi snakker offshore. Her er nedetid som oftest langt dyrere, så jo hurtigere du kan nå i mål uden at gå på kompromis med kvaliteten, jo bedre, fortsætter han.

Den lette løsning
Ikke kun reducering af arbejdstiden er årsagen til, at Hea Guvle brugte Ardex K 60 til arbejdet.

Massen leveres som en sæk pulver med tilhørende latex i en separat spand, og det betyder, at gulvlæggerne foruden massen kun skal medbringe en enkelt spand til oprøring.

Samtidig er der ingen risiko for forkert blandingsforhold, da forholdet mellem latex og pulver på forhold er nøje afstemt, så gulvlæggerne blot behøver at blande latex og pulver for at være klar til arbejdet.

- Du er hverken afhængig af at have vand, vægt eller litermål til rådighed på arbejdsstedet. Det gør det lettere for dig at komme i gang med det samme, så du hurtigere kan aflevere et flot færdigt gulv, siger teknisk salgskonsulent hos ArdexTorben Kjemtrup.

Morten Nielsen supplerer:

- Der er mange faktorer, du skal tage højde for på et skib – lige fra besværlige adgangsveje til trang arbejdsplads. Derfor er det netop vigtigt, at du bruger løsninger, som ikke bare er godkendt til formålet, men også er nemme at arbejde med under de pågældende forhold

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078