23948sdkhjf

Nye ordrer i hus: Tvilum-direktør tror på et godt 2019

Det er glade stemmer og et flagrende rød-hvidt flag, der i disse dage sætter rammerne om humøret hos Fårvangvirksomheden Tvilum.

Efter virksomhedens konkurs for blot et år siden er det lykkedes administrerende direktør Torben Porsholdt og resten af ledelsen at vende udviklingen hos Tvilum, så 2018 endte i et overskud.

Derfor er der også store forventninger til det kommende år.

- Vi forventer at kunne vokse med syv procent, siger Torben Porsholdt til Wood Supply.

De syv procent betyder, at virksomheden forventer en omsætning på 1,1 mia. kr. og et positivt resultat for driften på 49 mio. kr. Samtidig forventer man et resultat før skat på 42 mio. kr.

- Ingen kunder har forladt os og flere er kommet til. Så vi tror på, at det godt kan lade sig gøre, siger direktøren.

Mange aftaler i hus
Det er blandt andet en stor aftale med Ikea-koncernen på knap 200 mio. kr., der er med til at skabe en god bund for det kommende regnskabsår.

- Allerede her i 2019 forventer vi at kunne se mellem 60 og 70 mio. kr. fra Ikea-aftalen trille ind på kontoen, siger direktøren.

- Men allerede inden aftalen med Ikea havde vi udsigt til et godt 2019. Vi har fundet ind til vores kerneværdier, og det har skabt et godt fundament, fortsætter han.

Også flere andre store ordre bliver en del af det kommende regnskab. Tvilum har fået fire store ordrer i hus fra virksomheder i Tyskland og Beneluxlandene. Det gælder blandet en ordre til en stor europæisk detailvirksomhed, der på to måneder løber op i 15 mio. kr.

Ingen af de fire ordrer var der fra start budgetteret med i 2019.

Et overgangsår
Selvom flere aftaler end forventet bliver en del af resultaterne for 2019 ser Torben Porsholdt ikke det kommende år som et forsøg på vækst.

- Vi er godt på vej, men vi kan altid give den fuld skrue senere. 2019 bliver et overgangsår, og så kan vi give den gas i 2020, siger han med henvisning til, at der stadig er elementer, der skal falde på plads i det nye Tvilum.

2019 bliver derfor året, hvor Tvilum vil øge opmærksomheden på blandt andet godt købmandskab og onlinehandel.

- Det vigtigste er, at vi er en grå og støvet midtjysk møbelfabrikant. Ikke så meget andet. Vi skal være til at stole på og levere til tiden, siger direktøren og henviser til, at ingen i Tvilums ejerskab er kendt for at tage chancer – det vigtigste er, at fundamentet er på plads.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11