23948sdkhjf

Familie sælger dansk møbelfirma

Kapitalfonden Maj Invest Equity køber aktiemajoriteten i møbeldesignvirksomheden Wendelbo. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

- Vi oplever stor global interesse for vores designs, men vi har også erkendt, at der er behov for en erfaren og engageret partner til at løfte vores virksomhed til det næste niveau, siger Lars Wendelbo, CEO i Wendelbo, og tilføjer, at man blandt andet vil styrke designprofil og salgsindsats.

Familien fortsætter i selskabets ledelse samt som minoritetsaktionærer efter transaktionen. 

Wendelbo og Won
Wendelbo designer, producerer og markedsfører møbler - primært sofaer, stole og borde under de to brands Wendelbo og Won. Firmaets designmøbler sælges globalt via ca. 200 distributører – med Nordamerika som det største marked. 

Virksomheden har i de senere år opnået betydelige tocifrede vækstrater på tværs af både produkter, distributionskanaler og geografiske markeder, og væksten afspejler både en øget omsætning af eksisterende designs samt succes med lancering af nye designs. Wendelbos designs bliver udviklet i samarbejde mellem Wendelbos designteam og anerkendte internationale designere.

Prisen er parterne enige om ikke at oplyse.

Muuto som det gode eksempel
Sammen vil parterne videreudvikle Wendelbo på basis af virksomhedens produkter af høj kvalitet, det skandinavisk inspirerede design, produktionen i Vietnam og den bredt geografisk funderede kundebase, lyder det i meddelelsen. 

- Vores ambition er at forsætte den positive vækst, som vi har skabt internationalt, og med Maj Invest Equity ombord får vi nu den helt rigtige partner til at hjælpe os med det, siger Lars Wendelbo og fortsætter:

- Deres succesfulde resultater med udviklingen af Muuto, som blev solgt i 2018, er et godt eksempel på dette.

Fra købers side lyder det i meddelelsen: 

- Virksomheden har allerede en solid pipeline af nye produkter, og fortsat produktudvikling vil være et nøgleelement i den fortsatte ekspansion af virksomheden, siger Managing Partner i Maj Invest Erik Holm. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093