23948sdkhjf

Douglas A/S anvender lokale råvare

Det går godt for den danske producent af træhuse, Douglas A/S. Det jyske selskab er stort set alene om at anvende lokale råvare. Virksomhedens ordrebog bliver tykkere og omsætningen stiger for hvert år.
Tømmermester Jens Kølbæk har i mange år arbejdet med at bygge træhuse af danske douglasgran. Men kun få kunne forudse den store efterspørgsel, som han oplever idag, skrev den svenske avis Nordisk Træteknik tidligere på måneden.

- Der har eksisteret en del fordomme omkring træhuse i Danmark. Murstenshuse har haft ry for at være mere robuste, brandsikre og mere vedligegholdelsesfrie, siger Jens Kølbæk til Nordisk Træteknik.

Men denne indstilling er ved at ændres. Douglas A/S har brugt meget tid på at forklare fordele så som miljøhensyn, bedre indendørsklima og større muligheder for at variere konstruktionen både teknisk og æstetisk.

Interessen for træhuse er i de seneste år vokset kraftigt, skriver Nordisk Træteknik.

Douglas A/S begyndte med at lave et par huse om året. Nu laver virksomheden godt 20 huse årligt. Alle huse er kundetilpassede.

Douglas A/S er tæt placeret på sine råvare. I Danmark findes de fineste plantager af douglasgranen i Midt- og Nordjylland. De første graner blev plantet tilbage i 1860. I dag udgør denne type gran ca. en procent af det totale skovareal, fremgår det af Nordisk Træteknik.

Virksomheden, der har hovedsæde i Sunds ved Herning, er i marts i år fusioneret med Fasterholt savværk. Medarbejderstaben er vokset om omfatter 15 personer. Omsætning ligger på omkring 25 millioner kroner, fremgår det af Nordisk Træteknik.

- Vi regner med at omsætte for omtrent 90 millioner kroner om tre år, siger Jens Kølbæk til Nordisk Træteknik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062