23948sdkhjf

Brand i møbelfabrik skabte farlig røg: Borgere blev evakueret

En gruppe evakuerede beboere i Fredericia kunne onsdag eftermiddag vende hjem igen, efter at en brand har hærget en møbelfabrik og skabt farlig røg.

- Dog er en del af industriområdet stadig afspærret, oplyser Sydøstjyllands Politi umiddelbart efter klokken 14 onsdag.

Det var onsdag morgen ved 9-tiden, at meldingen om branden på Vesterballevej indløb til myndighederne.

Branden udviklede kraftig og formentlig giftig røg, og det fik politi og brandfolk til at evakuere personer i nærområdet. Blandt andet blev en gruppe handikappede ført væk fra deres boliger i Fredericia.

Det berørte område var syd for motorvej E20 og øst for Snoghøj Landevej. Også den nordlige del af Middelfart har været generet, men omkring klokken 12 var det ikke længere tilfældet.

I den brændende bygning holder møbelfabrikken GH Wood til. Også virksomheden Car Next, der sælger brugte biler, har til huse i den nyopførte bygning. Ud på eftermiddagen er bygningen stort set helt nedbrændt.

Nu skal branden efterslukkes, der skal ryddes op, og det skal undersøges, hvad der har forårsaget branden. På den baggrund skal det afgøres, om nogen kan stilles til ansvar for brandens opståen.

Sydøstjyllands Politi ved endnu ikke, om der har været tale om farlig røg. Men politiet opfordrer borgere, der har være i kontakt med røgen og som måtte føle sig dårlige, til at søge læge.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129