23948sdkhjf

Vinduesproducent mangler arbejdskraft: Flere skal pendle med Stefán

Der er rift om akademikerne i landets yderområder, hvor højtuddannet arbejdskraft er en mangelvare.

Det mærker man hos Outline Vinduer i Farsø i Vesthimmerlands Kommune, der har tre procent akademikere i kommunen mod landsgennemsnittet på ti procent. 

- Siden jeg begyndte hos Outline Vinduer for ni år siden, har målsætningen været, at vi i højere grad skal ansætte akademikere for at højne niveauet yderligere. Dengang havde vi allerede dygtige folk i produktionen og gode systemer, men vi manglede højtuddannede, som kunne udvikle og udfordre forretningen og systemerne. Og her har vi med årene erfaret, at det generelt set er svært at tiltrække akademikere fra vores egen kommune, siger Outlines direktør Jens Sørensen i en pressemeddelelse.

Den udfordring har nu fået virksomheden til at tage affære: Outline har målrettet sin indsats mod akademikere, der bor udenfor kommunen.

Indsats i storbyerne
Indsatsen sker gennem forskellige rekrutteringsinitiativer målrettet Aalborg, som ligger cirka 45 minutters kørsel fra vinduesvirksomheden.

Her er andelen af akademikere over landsgennemsnittet, og man forsøger derfor gennem blandt andet gennem kampagner på sociale medier at trække pendlerne mod sydvest. 

En af dem, der har taget imod udfordringen, er Stefán Ásgeirsson. Han bor i Aalborg, hvor han er uddannet i økonomistyring fra Aalborg Universitet. Siden han blev ansat for to år siden han han pendlet til sit nye job i Farsø.

Mens Vesthimmerlands Kommune ligger i top ti over de kommuner, der har færrest borgere med en lang videregående uddannelse, tæller listen over dem, der har flest, særligt de sjællandske kommuner. Det gælder kommuner som Gentofte, Frederiksberg og Rudersdal, hvor over 20 procent af borgerne har en lang videregående uddannelse. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093