23948sdkhjf

Pressemeddelelse: European Softwood Conference

European Softwood Conference blev afholdt i Wien den 21. og 22. oktober 2004. Delegerede fra over 20 lande repræsenterende over 80% af det totale marked for savet nåletræ mødtes i Wien for at gennemgå og debattere aktuelle og fremtidige tendenser.
Den 52. European Softwood Confence var arrangeret af European Organisation of the Sawmill Industry (EOS) og Union pour le Commerce des Bois Resineux (UCBR). De delegerede oplevede informative præsentationer og debatterede emner, som påvirker udviklingen af de globale nåletræsmarkeder.

Ved gennemgangen af den aktuelle markedsudvikling blev det slået fast, at 2003 var et år, hvor forbruget af nåletræ byggede på det fremskridt, som begyndte i 2002 med et forbrug, som steg i 2003 med mere end 6 millioner kubikmeter, en forøgelse på næsten 2 % i forhold til 2002. Hvis man ser på den nærmeste fremtid, regner man med, at forbruget også vil stige i 2004, en stigning på 12 millioner kubikmeter eller 3,6 %.

Udviklingen i 2005 er mindre klar, da forbruget er spået at falde i Nordamerika, men vil stige i Europa og det fjerne Østen. Udviklingen i 2005 kan blive påvirket af den høje oliepris og den stærke Euro. På den anden side kan den enorme prisstigning på stål og andre konkurrerende materialer også bibringe nye muligheder.

En overordnet reduktion i forbruget forudses i 2005, en reduktion på over 5 millioner kubikmeter eller 1,6 %. Idet man henledte opmærksomheden på de muligheder og problemer, som man står overfor i hvert af de tre hovedområder af det globale marked, præsenteredes markedsrapporterne fra Europa, Nordamerika og Japan. Et af de vigtigste temaer fra disse præsentationer og debatter var behovet for, at industrien støtter initiativer rettet mod øget vækst på forbruget af nåletræsprodukter i hjemmet samt på nye og eksisterende markeder.

Markedsrapporterne, som blev præsenteret af de delegerede bekræftede, at øget økonomisk vækst i mange lande i 2003 har hjulpet med at stimulere aktiviteterne i konstruktionssektorerne, særlig markedet for nybyg og renovering, som var medvirkende til væksten i det globale forbrug.

Mange landes støtte til reklamekampagner for træ har sandsynligvis også hjulpet til at øge salget af og opmærksomheden på nåletræ. Præsentationen af nye promotion aktiviteter i Østrig og andre steder i Europa vakte stor interesse og støtte hos de delegerede. Deltagerne enedes ligeledes om behovet for at stille mere kapital til rådighed i Europa til reklame for træ, og man diskuterede muligheden for at oprette en European Wood Promotion Fund . Repræsentanter for ESC landene vil drøfte denne aftale snarligt. Fortsat anerkendelse af fordelene ved skovcertificering og kommunikationen af disse fordele blev af de delegerede anset for at være et vigtigt tema. Man bekræftede ydermere behovet for at skaffe information om alle ledene i forsyningskæden for at indgyde tillid blandt brugere og indkøbere af nåletræ til, at det leverede produkt kommer fra bæredygtige kilder.

Emner som CEI-BOIS’s betydningsfulde arbejde med at sikre efterspørgslen på nåletræ i fremtiden ved hjælp af det såkaldte ”Roadmap 2010 for the European Woodworking Industries” samt hvorledes EU er ved at udvikle en politik for skov-baserede produkter, blev også præsenteret og bedømt på dette års konference.

Den 53. European Softwood Conference bliver afholdt i Rom oktober 2005.

04-11-2004
Kilde: Trælasthandlerunionen-TUN – http://www.tun.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078